REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
15° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Afacere surprinzătoare încheiată de libanezii de la Maria Trading

Afacere surprinzătoare încheiată de libanezii de la Maria Trading

Andreea POPA 22 februarie 2024 | 00:00 5872

Libanezii care controlează Maria Trading și Agro-Chirnogi, două dintre cele mai mari firme din agricultura românească, cu afaceri masive și în Constanța, se extind pe o piață surprinzătoare pentru ei - cea a apelor minerale.

Afacere surprinzatoare incheiata de libanezii de la Maria TradingJihad El-Khalil

Omul de afaceri libanez Jihad El-Khalil a cumpărat jumătate din afacerea Aqua Bilbor, producătoarea brandului de apă minerală Izvoarele Călimani, într-o tranzacție de peste 12 milioane de euro. Multimilionarul stabilit în Constanța derulează surprinzătoarea afacere prin cele mai importante firme ale imperiului libanez din agricultura românească, respectiv Maria Trading și Agro-Chirnogi, potrivit datelor prezentate de Profit.

Maria Trading SRL este unul dintre cei mai mari deținători de terenuri agricole din România, în timp ce Agro-Chirnogi SA reprezintă unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și oleaginoase din țara noastră. Maria Trading are sediul în Constanța și a raportat pentru 2022 afaceri de 371,1 milioane lei și un profit net de aproape 4 milioane lei, dar și datorii de circa 287 milioane lei. La rândul său, Agro-Chirnogi funcționează în Călărași și a declarat pentru aceeași perioadă afaceri de 326,4 milioane lei și un profit net de peste 15 milioane lei, precum și datorii de 134 milioane lei.

Milionarul El-Khalil, acuzat de prejudicii de zeci de milioane de euro

În ceea ce privește Aqua Bilbor, producătoarea de apă minerală cu sediul în București a înregistrat în 2022 afaceri de 6,3 milioane lei și pierderi de 8 milioane lei, cu 40 de angajați.

Afacere surprinzatoare incheiata de libanezii de la Maria Trading

Singurul brand al Aqua Bilbor este Izvoarele Călimani, care se vinde în ambalaje de 0,5 litri, 1,5 litri și 2 litri de apă minerală de izvor carbogazificată sau plată. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apă minerală naturală bogate în minerale.

Libanezul Jihad El-Khalil este unul dintre cei mai controversați milionari ai Constanței, în special din cauza dosarelor DIICOT în care a fost anchetat pentru evaziune fiscală, contrabandă și spălare de bani, cu prejudicii de zeci de milioane de euro aduse bugetului de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce-i cu panica asta in comentarii
0
0
Este oare posibil ca banii dlui jihad sa finanteze jihadul islamic, hezbolahul, al khaida, isisul sau alte organizatii teroriste? Intrebarea este evident pentru aliatul strategic, USA. O alta intrebare de ce nu a fost expulzat pana acum aceasta gaura neagra la bugetul de stat?
2
2
vai de steluța noastră de p***tălăi....
7
2
suntem o natie de tampiti nu ne-am invatat minte ca arabii astia sunt numai pe futat si dat tepe ,vin cu doi lei rupti in cwr si ajung multi milionari prin furaciuni Verificati luat tot si trimisi la ei in pustiu dar ne vindem prea eftin
21
4
A cui este patria?
17
2
Jihad se numeste domnul? Ha, ha, ha!
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369