REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Afacerea maestrului cofetar Silvian, RUINATĂ! Au fost descoperite în laborator produse expirate de 16 ani!

Afacerea maestrului cofetar Silvian, RUINATĂ! Au fost descoperite în laborator produse expirate de 16 ani!

Replica API 30 august 2017 | 00:52 1416

INCONȘTIENȚĂ!

INCONȘTIENȚĂ!

DESCOPERIRE ȘOCANTĂ! Comisarii de la Protecția Consumatorului au verificat laboratorul celor de la cofetăria Silvian din Constanța, unde au găsit produse expirate, care conține E-uri necomunicate consumatorului, cu potențial periculos. Controlul a avut loc în cursul zilei de 29 august a.c., iar cea mai gravă descoperire a fost găsirea unor coloranți care erau expirați de 16 ani.

De asemenea, laboratorul prezenta condiții de depozitare neconforme, folosindu-se de proceduri nesigure, iar multe din produsele folosite erau cu potențial periculos.

Toate produsele au fost retrase, iar unitatea a fost oprită temporar de la prestări de servicii.

„Toate prăjiturile conțin E-uri, unele care pot distruge capacitatea de concentrare și atenție a copiilor”, au precizat comisarii OPC.

Comisarii au anunțat că opresc temporar prestarea de servicii și se va face propunerea ca să fie suspendată activitatea până la 6 luni. Toate produsele care se află în afara durabilității minimale vor fi retrase din circuitul consumului uman. Se opresc temporar produsele aflate în vitrina asistată cu prezumția că în compoziție se află ingrediente expirate.

Consumul unor produse alimentare în care se utilizează anumiți coloranți artificiali (E102, E104, E110, E122, E124 și E129) împreună cu conservantul benzoat de sodiu (E211), poate avea efecte negative (hiperactivitate) asupra comportamentului copiilor. Aceasta este concluzia unui studiu comandat în anul 2007 de agenția guvernamentală britanică pentru standarde alimentare (Food Standards Agency, FSA) și realizat de către Universitatea Southampton din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord. Ca urmare, părinții au fost sfătuiți să îndepărteze din hrana de zi cu zi a copiilor produsele ce conțin aditivii menționați anterior. În anul 2008, Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene au impus producătorilor din industria alimentară să includă pe etichetele produselor ce conțin oricare dintre cei șase coloranți informații suplimentare sub forma unui avertisment de tipul "poate afecta negativ activitatea copiilor și atenția acestora".

De precizat că maestrul cofetar Silvian Miron, cel care deţine laboratorul, a precizat că va face declaraţii oficiale abia după încheierea controlului.

Claudia CORBU

VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ca si alte jeguri de cofetarii unde umbla gandacii in laborator...prin Mangalia city
2
0
Dupa atatia ani de intoxicare a populatiei "s-au prins" si ei ca trebuie sa-i ia licenta.. Dar pana acum.. a cotizat omul unde trebuia si au tacut SOBOLANII de la OPC?
2
0
cum de nu au sarit cu gura alde Ciori Cris ca le xenofobati tiganul...?
2
0
Sa inchida cofetaria dar si OPCul. Ce controale au facut astia in ultimii 16 ani?
3
0
Sa vezi ce laborator avea la inceput,pe il caragiale! Cotet,nu alta! Se pare ca nu prea le place curatenia!
5
0
Silvian pula.. ca de parca a ramas orasul fara cofetarii.. sa fie desfintat si cu asta basta.. mare pierdere..pff
12
0
Totul i se trage de la jegoasa de sotie care a pus stapanire pe productie si a pierdut de la angajati valorosi pana la renumele greu castigat .
8
3
Asta trebuia demult scos de pe piata. 2 frati etnobotanisti cu tatal ajuns prin presiuni sef la Asociatia cofetarilor dobrogeni. Niste lichele!
7
0
Il doare-n cur.Deschide o cocina Dolce Eclaire si face bani in continuare.
10
2
pentru prosti ca tine au pus si o foto in care se vede termenul de garantie boule
4
3
O facatura.Se denigreaza munca de 30 de ani a unui om,sa spuna cineva care a consumat un produs de la acest laborator si a avut probleme de sanatate.De ce nu spun kknarii care se arunca in declaratii ca la analiza produselor pentru vanzare nu sa descoperit niciun aditiv in compozitia produselor si ca acei coloranti erau din atelierul de pictura al laboratorului nedestinat consumului?
8
9
ia la cacadele,ia la cacadele,daca nu va plac gandacii negrii la ciocolata avem din aia rosii la frisca
3
3
O porcarie
7
2
In urma controalelor s-a descoperit si faptul ca multi functionari opc erau mituiti si cumparati de ani de zile,ascuzand cu buna stiinta toate aceste catastrofe alimentare??
21
3
D- le Miron nu mai dati nici o declaratie oficiala ptr ca imaginile vorbesc de la sine , sau gasit produse expirate iar mizeria este la ea acasa . Ati investit in sala de vinzare si in atelierul de ciocolata ca sa dati impresia de o cofetarie moderna dar laboratorul este un focar de infectie ! Numai vorbesc ca oamenii pregatiti care stiau meserie au fost indepartati de clica de linga dvs , ati ramas cu ciurucurile care v- au adus in aceasta situatie !
13
5
Vad mereu comentarii negative despre machidoni care fac una sau alta. Acum avem un tigan care a calcat in strachini si... mucles! Sa inteleg ca daca face prostii si e tigan, e tolerabil?
14
3
Executat in piata publica pentru crima mora fizica si profesionala !Porcii care ne otravesc trebuie asanati !
9
2
Un jeg!!! Bagi copii in spitale idiotule cu kktu tau de "cofetarie"
16
3
Un jeg de cofetarie , pe afara vopsit gardul inauntru leopardul . ASA ESTE PEDTE TOT IN CONSTANTA ASTA !!! SPERA SA SE INCHIDA TOATE UNITATILE CE ISI BAT JOC DE CETATENII !!!!
14
2
f tare comentariul hahaha acrituri
7
2
Munteanule ai rezolvat problema .Dupa ce te-ai asezat in coasta lui Silvian i-ai adus si OJPC -ul ! Frumos lucrat , la tine la Crizantema , ca esti linga el ,de ce n-a intrat controlul ? ???
14
7
Prostii...bai fraierilor care sunteti fraieri....voi nu stiti ca E-urile nu expira?? Sunt chimicale
17
11
Toti aditivii alimentari in combinatie cu zaharul si cu alte substante pot sa scada capacitatea de concentrare si nu numai.inclusiv cancer pot da unii aditivi depinde de cantitatea folosita.aditivii se pun dintotdeauna dar opc-ul o fi aflat ieri. Vechi de 16 ani este foarte toxic
18
2
Toti comisarii sefi care au ocupat postul acesta in acesti 16 ani sa fie trasi la raspundere ! Nu este posibil daca se efectuau controale pe bune c ain acest caz sa nu se fi depistat neregulile care au fost descoperite acum.Ce sa-mi explic ca-si luau plicul si se trecea cu vederea neregulile punandu-ne viata in pericol exact cei care trebuiau sa ne asiguresiguranta alimentelor puse pe piata servirii ca produs finit iesit din productie ,in cazul nostru fiind vorba de torturi si prajituri.La puscarie cu totii ,au atentat la viata noastra a consumatorului de rand cu buna stiinta cu totii .
29
1
Totul este o facatura. Eu antotdeauna am loat prajituri de la el si sant foarte bune
15
28
In primul rand toate astea de cumparat contin E-uri.In al doilea rand,astia fac parjiturile cu praf de oua.Asa,ca sa stoti ce le dati copiilor si ce mancati voi.Iar placintele si alte minuni sunt pline de afanatori..Asa ca,faveti ceva de casa,mai rar,dar e sigur mai sanatos
19
5
Bagami-as pula in savarinele lui acre ! Maestrul cofetar al curui cacat .
24
9
Sa o iau pe gagicasa in pix ca e buna tare, dar si proasta daca umbla cu urangutanu ala.
19
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367