REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.5° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Afacerea murdară cu WC-uri publice o verifică cineva? Video

Afacerea murdară cu WC-uri publice o verifică cineva? Video

Victor ROTARU 12 octombrie 2022 | 00:00 2813

Când spui toalete publice, cu siguranță nu te gândești la confortul de acasă. Însă, ai pretenția să fie, măcar puțin, igienizate și apte să-și ”întâmpine” gazda. Cu toate că pe site-ul oficial Envirotech, firma care se ocupă de grupurile sanitare publice din Constanța, se laudă că ”asigură în permanență condițiile de igienă, sănătate și de protecție a mediului pe toată durata închirierii cabinelor de toaletă ecologice”, lucrurile nu stau tocmai așa. Așa că, ai nevoie de mult curaj să intri într-o toaletă publică pentru a-ți face nevoile fiziologice.

Principalele parcuri din municipiul Constanța beneficiază de toalete publice, numai că majoritatea dintre acestea pare să nu mai fie curățate de ceva timp. În unele nu poți să intri, căci mirosul de fecale își afectează grav simțul olfactiv și te dărâmă, iar dacă drumul tău se intersectează cu ele, mai bine ocolești zona... dacă nu e strict urgență să le folosești.

Aspectul toaletelor publice este unul insalubru,  deși cei de la Envirotech spun că ”Personalul este școlarizat cu normele de sănătate în domeniu.” Constănțenii ne-au semnalat aceste situații, așa că am mers și noi pe teren să vedem cum stau lucrurile. Și nu stau deloc bine. Imaginile spun totul. Dacă aceste toalete arată așa la primele ore ale dimineții, nu ne putem închipui cum arată în jurul prânzului sau după lăsarea serii!

În municipiul Constanța funcționează 94 de toalete ecologice, majoritatea sunt situate în marile parcuri ale orașului precum Parcul Tăbăcăriei, Parcul din Tomis II, Parcul de la Far, zona Portului, dar și în alte zone ale municipiului. 

Precizăm că am încercat să luăm un punct de vedere de la cei cărora Primăria Constanța le umflă conturile pentru toaletele dezastru. Un reprezentant al societății ne-a transmis că va reveni cineva din conducere cu apel. Însă, până la închiderea ediției, nu am primit un punct de vedere.

Video:

Afacerea... murdară este a firmei Envirotech, din care a făcut parte și soțul lui Ani Merlă

Envirotech SRL este una dintre societățile de casă ale Primăriei Constanța. Se știe că, printre acționari, a fost și Radu Merlă, soțul directoarei din administrația locală, Ani Merlă, însă acesta s-a retras în 2010. Între timp, societatea, în frunte cu asociatul unic Dănuț Florescu, a rămas parteneră de nădejde al primăriei. În anul 2017 a semnat, cu Primăria lui Făgădău, contractul privind serviciul de instalare și întreținere cabine de toalete ecologice în municipiul Constanța, pentru 5,8 milioane de lei. Durata contractului a fost stabilită pentru patru ani, iar anul trecut actul a ajuns la final, însă actuala administrație i l-a prelungit pentru încă un an.

Contracte cu statul, pe bandă rulantă

De la începutul lunii și până în prezent, societatea a bifat contracte la Muzeul de Istorie, două la număr, pentru servicii de preluare apă menajeră și transport, la universități dar și U.M. 01837 Mihail Kogălniceanu-2 contracte. Și un contract de la unitatea militară din Mangalia. Și Primăria Mihail Kogălniceanu a atribuit, recent, serviciile închiriere si întreținere toalete ecologice și lavoare societății Envirotech SRL, deținută de Dănuț Florescu, asociat cu soțul lui Ani Merlă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In urma cu cativa ani daca am vrut sa comentez ,am fost politicos refuzat pe motiv de "cuvinte nepermise " ...Iaca acum aflam cum cuvintele Merla si toalete (la misto ecologice ) erau nepermise.DSP -ul este singurul mare vinovat , neavand medici ci contabili ,au dat avize ILEGAL
10
1
De ce nu toalete cu apa curenta in loc cutii cu fecale verzi..La mircea in parc ati facut cafenea peste toaleta in tomis 1 la fel..Constanteni vor toalete normale nu cutii verzi cu hepatite si altele..
11
1
Ati ajuns sa pozati rahati? Vai de capul vostru!
4
4
cat de corrupta e primaria in frunte cu primarul. Iar derbedeii hotului mazare sunt inca la butoane si sug si prin rahat banii contribuabililor.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272