REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Afacerile cu casele de amanet nu prea mai merg la malul mării! Video

Afacerile cu casele de amanet nu prea mai merg la malul mării! Video

Replica API 20 mai 2022 | 00:27 3080

Casele de amanet sunt tot mai căutate în ultima perioadă din cauza situației financiare în care se află constănțenii. Alegerea acestora de a-și amaneta obiectele de valoare reprezintă prima soluție atunci când se află într-un impas. Însă, chiar şi aşa, iată că afacerile se prăbuşesc. De ce? Pentru că, da, oamenii amanetează, însă nu mai există putere de cumpărare. Prin urmare, unii afacerişti ne-au declarat că au ajuns în situaţia de a... trage obloanele.

Casele de amanet au devenit, încet, dar sigur, ajutorul multor persoane care vor să obțină bani rapid, atunci când situaţia le-o cere. Totuși, reguli sunt impuse și în cadrul acestei modalități, dreptul minorilor de a amaneta obiecte fiind interzis. De asemenea, încrederea pe care o inspiră cei care își amanetează lucrurile este foarte importantă, după cum ne-au spus reprezentanţii unor asemenea afaceri.

"Nu avem ce face, este trist..."

Constănțenii aleg să-și amaneteze obiectele de valoare, în schimbul unei sume de bani care îi ajută să depășească anumite greutăți financiare. Totuși, pentru unele persoane, această acțiune devine tristă odată ce finalizează ”procesul”.

”N-avem ce face, este trist… trebuie să decurgem la această modalitate pentru că nu avem bani. Totul e scump și nu ne mai permitem… e singura soluție fără dobânzi mari cum sunt la bănci, fără acte, giranți…” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

"Se simte diferenţa la cumpărare!"

Însă, un reprezentant al unei casei de amanet din Constanța a susținut că se aduc bijuterii la amanet ca și înainte, dar se simte criza financiară la cumpărare. Față de anii trecuți, există o diferență.

”Oamenii își aduc bijuteriile lor la amanet, săracii… Este cam la fel, dar se simte diferența la cumpărare… cred că și pandemia a avut un impact destul de mare asupra situației financiare” , a declarat aceasta pentru Replica Constanța.

Este lesne de înțeles că acțiunea de achiziționare a aurului este în impas, odată cu dificultățile financiare prin care trec cetățenii orașului Constanța.

Patronii închid afacerile

Inevitabilul s-a produs, patronii se retrag, încet - încet, și afacerile își pun lacătul pe ușă.

Același lucru s-a întâmplat la o casă de amanet din apropierea autogării din Constanța, unde, femeia care deține casa de amanet este și cea care se ocupă zi de zi de afacere, și asta din cauza imposibilității de avea angajați. Situația financiară este alarmantă, iar singura ei soluție este de a închide definitiv, după cum a spus în faţa reporterilor Replica

Video filmat cu camera ascunsă:

Clienți nu prea mai există, iar bijuteriile se puteau observa pe ici colo…

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Amanet la noi inseamna sa iei pe 2 lei telefoane si lantisoare furate prin autobuze si piete de cioroi. Daca vrei sa vezi ce inseamna o afacere tip AMANET , legal si profesionist, te uiti pe HISTORY si bagi la cap . Daca te " duce " mintea , daca nu... faci ca tuta de la replica, mazgalesti ceva , te dai interesant si gata. Adica hotie si prostie pe fata !
2
0
oamenii au cam plecat din tara, ce sa faca aici?
1
0
evaziune fiscala si atat. nu au nicio utilitate reala
0
0
Pe timp de criza mai tai din comisioane . In perioade critice , o afacere ca sa nu o pierzi , renunti la castiguri fabuloase . Cine nu intelege a**a , inchide obloanele .
0
0
preturile la niste laptoape si smartphoneuri vechi era mai mare decit unul nou,de la altex.cine cumpara,inteligentii poate.
0
0
Astia au facut averi pe carca oamenilor ! De ex. jegurile de la Cochet !
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614