REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Afacerist condamnat după ce mai mulți constănțeni și-au luat țeapă cu sejururi în Turcia

Afacerist condamnat după ce mai mulți constănțeni și-au luat țeapă cu sejururi în Turcia

Victor ROTARU 25 iulie 2023 | 00:00 2967

Vara toată lumea este în căutarea unei vacanțe, ochii fugind către fel de fel de oferte mai ieftine pentru a putea economisi ceva bani. Acesta este și cazul lui Apostol D., Daniel A., Alexandra D., Vasile O. și Marius N., care au achiziționat de la Cosmin R., pachete turistice, pentru 2 sau 3 persoane, pachete ce constau în sejururi de 7 zile, la un hotel de 5 stele în Turcia „all-inclusive”. Totul bine și frumos, pachetele fiind achiziționate la un preț avantajos, însă atunci când au ajuns în Turcia, cei care au cumpărat sejururile au fost informați că acestea nu figurează în baza de date.

 Afacerist condamnat dupa ce mai multi constanteni si-au luat teapa cu sejururi in TurciaFoto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat în luna ianuarie, atunci când Apostol D., Daniel A., Alexandra D., Vasile O. și Marius N., au cumpărat de la Cosmin R., pachete turistice ce constau în sejururi de 7 zile, la un hotel din Turcia, de 5 stele, cu toate facilitățile incluse. Din declarațiile persoanelor țepuite a rezultat că în momentul în care s-au prezentat la hotelul din Turcia, la care aveau rezervare, reprezentantul Agenției de Turism din Turcia le-a comunicat persoanelor că nu există rezervări pe numele acestora, reclamanții fiind nevoiți să achiziționeze alte pachete turistice. 

Din analiza rulajelor bancare înaintate rezultă că sumele de bani achitate de către persoanele vătămate aferente pachetelor turistice au intrat în conturile societății lui Cosmin R. După primirea sumelor de bani, aproape în exclusivitate sumele au fost retrase în numerar de la A.T.M. – uri. Din analiza acelorași rulaje bancare rezultă că nu există nici o plată către firma care ar putea justifica emiterea voucherelor de vacanță, fiind identificată o singură plată către aceștia din 26.06.2018 în cuantum de 7.149 de lei, însă vizează un alt contract decât cele încheiate cu persoanele vătămate. 

Din adresa nr. 215/05.10.2022 rezultă faptul că nu au fost emise de către această agenție de turism. Mai mult, în cuprinsul adresei se precizează faptul că deși a existat un contract de colaborare între cele două firme, emiterea voucherelor de călătorie pentru clienți se face numai după achitarea integrală a sumei de bani aferente călătoriei, ceea ce nu s-a întâmplat. De asemenea, reprezentanții agenției de turism au precizat că nu au emis voucherele de călătorie, deoarece rezervările de pachete turistice ale persoanelor pentru care firma lui Cosmin R. a emis voucherele nu au fost achitate către agenția de turism.

 Afacerist condamnat dupa ce mai multi constanteni si-au luat teapa cu sejururi in TurciaMinută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să înceteze procesul penal față de Cosmin R, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, ca urmare a împăcării părților. Magistrații au decis să îl condamne pe Cosmin R., la 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, ca urmare a contopirii pedepselor, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în formă continuată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468