REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

AFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

AFACERIST din Constanţa, condamnat la muncă în folosul comunităţii într-un dosar de înşelăciune!

Replica API 20 aprilie 2019 | 18:05 4667

Doi bărbați condamnați pentru înșelăciune și uz de fals, după ce au obținut credite bancare de la CEC Bank SA Sucursala Constanța, în valoare de peste 1,1 milioane de lei fiecare, în baza unor documente false, au ajuns după gratii.

Hotel Venus

În dosar a fost implicat și afaceristul constănțean Deian Geo Iulian Bolboceanu; acesta a fost judecat pentru complicitate la înșelăciune, fiind condamnat la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare, iar ca măsură complementară va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța sau la Direcția de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța.

Doi bărbați constănțeni, Albert Alecu, de 47 de ani, și Petrică Vrîncianu, de 56 de ani, au fost acuzați că în luna decembrie 2008 s-au prezentat la CEC Bank SA Sucursala Constanța, cu documente care nu corespund cu realitate, în baza cărora au obținut credite bancare de peste un milion de lei.

Astfel, Albert Alecu a obținut un credit bancar de 1.168.000 lei, prezentând adeverință de venit și contract de management încheiat cu firma administrată de Dragoș Stroie, în vreme ce Petrică Vrîncianu a obținut un credit bancar de 1.100.000 lei prezentând adeverință de venit și contract de management încheiat cu firma administrată de afaceristul Deian Geo Iulian Bolboceanu – patron al hotelului Venus, din stațiunea Mamaia. Potrivit anchetatorilor, cei doi nu au avut niciun moment intenția să returneze banii respectivi.

Pentru faptele comise, Albert Alecu și Petrică Vrîncianu au fost judecați pentru înșelăciune și uz de fals, fiind condamnați de Curtea de Apel Constanța, în ședința din 18 aprilie a.c., la câte trei ani și trei luni de închisoare; în același dosar, afaceristul Deian Geo Iulian Bolboceanu a fost judecat pentru complicitate la înșelăciune, fiind condamnat la un an și cinci luni de închisoare cu suspendare.

Totodată, magistrații au dispus ca Deian Bolboceanu să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța sau la Direcția de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanța.

În același dosar a fost inculpat, pentru complicitate la înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, și Dragoș Stroie, care a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare – dat fiind că are și o pedeapsă de doi ani și șase luni, din trecut, într-o altă speță.

Declarații contradictorii în timpul anchetei: se ocupa ba de cursuri de vânzări, ba de găsirea de cumpărători pentru hotelul Venus!

Pe parcursul anchetei judecătorești, potrivit rolii.ro, s-a arătat că inculpatul Deian Bolboceanu, în calitate de administrator al SC CD Tur SRL, a emis în fals adeverința de venit din data de 19.12.2008, pentru inculpatul Vrîncianu și a încheiat contractul de management din data de 3.08.2008 cu aceeași persoană, pentru a-i facilita obținerea creditului în sumă de 1100.000 lei.

De altfel, arată aceeași sursă, de-a lungul anchetei, inculpații au avut declarații contradictorii. Astfel, dacă din actele prezentate instanței reieșea că Vrînceanu ar fi fost manager al hotelului Venus din stațiunea Mamaia în anul respectiv și ar fi avut un salariu lunar de 35.000 de lei, aceste aspecte au fost contrazise de martori.

Inițial, pe parcursul cercetărilor, referitor la activitatea prestată în baza contractului de management, Vrîncianu ar fi declarat instanței că aceasta a constat în pregătirea administratorului și a unor angajați în domeniul de vânzări, mai exact „niște cursuri pe care le țineam în diferite locuri, nu îmi amintesc exact unde, pe o perioadă de câteva luni.

Din câte îmi amintesc, cred că au fost în jur de patru persoane, ce mi-au fost trimise de Bolboceanu Deian și nu am cunoștință dacă erau angajații firmei lui sau persoane cu care acesta lucra”, precizează rolii.ro.

Tot Vrîncianu ar fi declarat, în faza de cercetare judecătorească, faptul că activitatea sa ar fi constat în promovarea hotelului Venus, în vederea înstrăinării acestuia de către afaceristul Bolboceanu și că ar fi intermediat vânzarea unității, în 2008, prin încercarea de a găsi diferiți clienți. Însă martorii au declarat, în fața judecătorilor că nu știu nimic despre aceste împrejurări și nici nu l-au văzut pe Vrîncianu pe holurile hotelului.

Unul dintre inculpați, condamnat la închisoare, este stabilit în Canada

Contractul de management încheiat între Albert Alecu și SC Euro Cereal Group SRL, prin administrator Dragoș Stroie este identic cu cel prezentat de Vrîncianu, a reținut instanța de judecată, potrivit rolii.ro, fiind stabilită o indemnizație de conducere de 35.000 de lei.

Referitor la acest contract, arată sursa citată, Albert Alecu ar fi relatat în faza de urmărire penală că activitatea de management ar fi constat în pregătirea reprezentantului firmei în domeniul imobiliar „însă nu îmi mai amintesc pe ce perioadă s-a desfășurat această colaborare, ce onorariu am încasat pe lună, dacă la momentul în care primeam onorariul stabilit, conform contractului de management, am semnat vreun stat de plată nici dacă am declarat acest venit la organul fiscal”, arată rolii.ro. În timpul cercetării judecătorești, Alecu nu s-a mai prezentat pentru a oferi alte explicații.

Pe altă parte, inculpatul Dragoș Stroie nu a putut fi audiat pe parcursul procesului penal, fiind stabilit în Canada. Însă, în faza de urmărire penală a transmis un înscris organelor de anchetă, din care rezulta faptul că acesta nu a semnat niciun contract de management cu Alecu, că nu i-a plătit nicio sumă de bani și că respectivul nu i-a cerut nicio adeverință de venit. Potrivit anchetatorilor, însă, în faza de urmărire penală a fost dispusă efectuarea unei constatări criminalistice în urma căreia s-a stabilit că semnătura de pe adeverință ar fi fost executată de Dragoș Stroie.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614