REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Afaceriştii care deţin hotelul Holiday din Mamaia, executaţi silit

Afaceriştii care deţin hotelul Holiday din Mamaia, executaţi silit

Replica API 2 februarie 2012 | 00:00 627

Au dat chix în afaceri

Au dat chix în afaceri

Afaceriştii care deţin hotelul Holiday din staţiunea Mamaia - Satul de Vacanţă, au ajuns în pragul falimentului. Firma pe care aceştia o deţin, SC Calla Hotel SRL, fostă SC Holiday INN SA, a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor cumulate şi a activităţii superficiale, care nu a adus un venit care să menţina firma pe linia de plutire. Mai nou, băncile au început să bată la uşă, cerând returnarea unor credite. Astfel se face că, recent, în baza titlului executoriu constând într-un contract de credit ipotecar, Banca Română pentru Dezvoltare (BRD) a solicitat executarea silită a firmei şi scoaterea la licitaţie a patrimoniului acesteia.

Într-o publicaţie de vânzare, afişată la avizierul Judecătoriei, se anunţă scoaterea la licitaţie a unui imobil de pe Strada Interioară 3, aparţinând unei alte firme, SC Servicii Publice SRL, care a garantat în momentul încheierii contractului de credit, societate aparţinând tot patronilor firmei care deţine hotelul Holiday. Bunul scos la licitaţie constă într-un teren de 808 metri pătraţi, pe care se află o construcţie, formată din hală, magazii şi alte anexe. Preţul la care a fost evaluat imobilul este de 161.000 euro, iar preţul de începere a licitaţiei este de 120.750 euro.

Firme pe cale

de ducă

Potrivit Registrului Comerţului, cei care stau în spatele afacerii sunt Dumitru Neagu, Aurelian Neagu, Ion şi Alexandru Neagu. După cum spuneam, firma familiei Neagu se află în insolvenţă, iar ultimul bilanţ contabil, pe 2010, indică o cifră de afaceri egală cu 69.345 lei, fără a se obţine profit. Însă aceasta nu este singura afacere a familiei Neagu. Societatea Servicii Publice SRL, menţionată anterior, pare că se mişcă "mai bine", în sensul că u apare cu "0" la bilanţuri. Conform ultimelor bilanţuri contabile, în 2009, cifra de afaceri a fost de 60295 lei, din care s-a obţinut profit brut de 10.086 lei, iar în 2010 cifra de afaceri a fost de 49789 lei, din care profit 11.328 lei.

Au râvnit la bunul altuia

Familia Neagu, care patronează cele 2 societăţi, nu s-a dat înapoi când a fost vorba să pună mâna pe imobile care aparţineau altcuiva. În 2005, pe vremea când încă funcţiona SC Holiday Inn SA, au solicitat municipalităţii vânzarea terenului pe care se află amplasat hotelul Holiday. Solicitarea acţionarilor făcea referire la o suprafaţă de 1328,80 metri pătraţi, deşi, în realitate, activele sale ocupau doar 1.040 metri, restul terenului fiind ocupat de Căsuţa Dobrogeană, clădire aflată în proprietatea Federal Coop. Neagu era nemulţumit de faptul că hotelul era obturat de Căsuţa Dobrogeană, astfel încât, fără a avea un aviz din partea Federal Coop, cei de la Holiday au realizat un cadastru şi intabulare pe toată suprafaţa. Atunci conducerea Federal Coop a sesizat DSDPP-ul, iar licitaţia care trebuia să aibă loc a fost anulată. Directorul Direcţiei Tehnic-Achiziţii, din cadrul Primăriei Constanţa, Ion Marica, a constatat că Holiday Inn nu avea dreptul să solicite şi terenul pe care se aflau alte active. Într-un final, Federal Coop s-a adresat instanţei, pentru tulburare de posesie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272