REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Afaceristul-constructor Costea, din nou în instanţă

Afaceristul-constructor Costea, din nou în instanţă

Replica API 22 ianuarie 2018 | 00:40 506

Un important constructor din judeţul Constanţa este cercetat penal pentru evaziune fiscală. Nu că ar fi ceva ieşit din comun, mai ales că, aşa cum ne-am obişnuit, sub lupa legii şi a anchetatorilor intră, tot mai des, persoane la care nici nu te aştepţi. Doar că, de obicei, „fenomenul” evaziune fiscală îl întâlnim, preponderent, la firme mai mici, care nu se pot descurca fără a ocoli puţin legea, precum şi la societăţi înfiinţate peste noapte, pentru a trage un „tun” consistent, după care dispar la fel cum au apărut. De data aceasta vorbim despre SC Travail Grup SRL, o firmă importantă, putem spune, care a făcut bani frumoşi în domeniul construcţiilor civile.

Atât societatea, cât şi patronul acesteia, Dumitru Costea, au fost trimişi în judecată de procurorii constănţeni, pentru evaziune fiscală. La Tribunalul Constanţa a fost audiat, recent, un martor, fost angajat al societăţii menţionate, care ar fi fost de faţă într-un moment cheie al săvârşirii infracţiunii de evazine fiscală. Este vorba despre o situaţie din momentul construirii hotelului Sirena din Eforie Sud, când au fost aduse şi descărcate în jur de 800 de grinzi, după cum preciza martorul. Se bănuieşte că acestea ar fi obiectul infracţiunii, deşi nu s-a ajuns încă la un rezultat, fiind vorba despre cercetarea judecătorească. În continuare, instanţa a dispus un nou termen, pentru data de 9 februarie, pentru finalizarea şi depunerea la dosar al unui raport de expertiză. De precizat că, în noiembrie 2016, procurorii constănţeni au pus sechestru asigurator pe conturile Travail Grup SRL, iar pe 7 decembrie 2016, Dumitru Costea a depus contestaţie împotriva acestei măsuri, care a fost respinsă de judecător.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ti s-a infundat machedoane cat ai furat !sa te caute ANAF-ul si pe la scoala pe care o ai .Vezi daca nu ai mai cotizat,nu ai mai aparut pe la tv. dansand muzica noastradobrogeana !
1
0
La bulau cu romanii hotzi si kooor ve ca tare multi sunt , stai , sunt majoritari huoooo neam de k. Kur
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108