REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Afaceristul Dimoftache şi procurorul Balaican, condamnaţi! Vezi ce a decis instanţa

Afaceristul Dimoftache şi procurorul Balaican, condamnaţi! Vezi ce a decis instanţa

Replica API 24 februarie 2018 | 23:34 307

Judecătorii Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat, astăzi, în dosarul penal în care apar, în calitate de inculpaţi, fostul procuror al Parchetului Tribunalului, Vasile Balaican, trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie, împreună cu afaceristul Răzvan Dimoftache, cel care a pus în pericol vieţile celor cărora le-a vândut carne expirată de mulţi ani, în magazinele sale din zona Tomis 3. Dimoftache este acuzat pentru cumpărare de influenţă.

În dosarul ajuns la final, pe data de 18 decembrie 2017, instanţa de fond a amânat pronunţarea de mai multe ori, însă vineri, 23 februarie, cei doi şi-au aflat pedepsele. Astfel, fostul procuror a primit doi ani cu suspendare, pentru trafic de influenţă, iar afaceristul Dimoftache a primit 3 ani de detenţie, la care s-a mai adăugat şi un spor de 3 ani şi şase luni, dintr-un alt dosar, în care pedeapsa a fost suspendată, astfel încât Răzvan Dimoftache va executa 6 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Totuşi, sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa supremă.

După cum menţionam în alte materiale publicate în „Replica”, ancheta care stă la baza întregului dosar penal îl viza, iniţial, pe afaceristul Dimoftache, cercetat pentru evaziune fiscală. În momentul în care oamenii legii au efectuat percheziţii la sediul firmei şi la domiciliul acestuia, au descoperit unele filmuleţe, într-un calculator, realizate de „pe blat”, în timp ce discuta şi-i dădea bani procurorului Vasile Balaican. Mai departe, Parchetul Curţii de Apel a emis o ordonanţă, pe data de 5 februarie 2016, care s-a sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunilor corelative de luare de mită şi dare de mită care ar fi fost săvârşite, la data de 10.02.2012, de către Vasile Balaican, în calitatea sa, la acel moment, de procuror delegat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi, respectiv, de către Răzvan Dimoftache. Prin aceeaşi ordonanţă, în virtutea calităţii personale de procuror a numitului Balaican, s-a dispus declinarea cauzei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Constanţa, care i-a trimis în judecată pe ambii inculpaţi, pentru infracţiunile de corupţie menţionate.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astai Romania
0
0
Sa sugeti pula din tata, zdrentelor
2
0
De judecatorii Constanteni care iau spaga prin anumiti avocati cand ii vedem arestati ?
5
1
Balaican un escroc si spagar.trebuia sai dea cu executare.spagarrrrrrrrr
9
0
cu suspendare???? ce masa? ce i aia? bai! la puscarie cu procuror manjit! sper ca iccj va face ce trebuie ca voi de la c ta sunteti prea slabi!
11
0
Pai pe chelios il doare la basca ! 2 ani cu suspendare si cu 10.000 lei pensie pe luna ! Sa tot iei shpaga !...
12
0
Procuror la puscarie ok nu suspendare
10
2
pedepsele pentru oamenii legii,indiferent ca sant,magistrati saau politisti ar trbui sa fie mult mai aspre si in nici un caz cu suspendare !ar trebui sa se prevada SI ALTE COSECINTE COLATERALE : pierderea pensiei speciale,degradarea etc. !!
18
1
La cat a spaguit Labaican e un fleac
18
1
In sfarsit s-a facut dreptate. Nu indeajuns la cate tepe a tras Dimoftache, dar e bine ca va simti racoarea puscariei si durerea in spate, de la dusuri.
22
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614