REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Afaceristul Pariza se judecă cu Statul pentru un teren aflat sub SECHESTRU

Afaceristul Pariza se judecă cu Statul pentru un teren aflat sub SECHESTRU

Replica API 27 iulie 2020 | 00:00 4112

Afaceristul Tudor Pariza a cumpărat, în urmă cu cinci ani, de la un lichidator judiciar un teren în Ovidiu, acolo unde intenţionează să investească. Numai că, terenul, se afla sub sechestru încă de la data tranzacţiei, iar Pariza se chinuie să obţină ridicarea măsurii ce a fost instituită de un procuror, într-un dosar de evaziune fiscală, astfel încât să-şi poată dezvolta afacerile.

Pariza a dobândit dreptul de proprietate asupra terenului de 1000 mp de pe strada Crizantemei din Ovidiu septembrie 2015, prin cumpărare de la lichidatorul judiciar Dăscălescu & Co SPRL, iar în cartea funciară a fost menținută notarea sechestrului asigurător instituit în februarie 2013 prin Ordonanța emisă în dosarul nr. 18/P/2012. În cuprinsul contractului de vânzare-cumpărare s-a menționat în mod expres măsura sechestrului asigurător, astfel că Pariza se afla în cunoștință de cauză de sarcinile ce grevează asupra imobilului, de la momentul achiziționării acestuia. Terenul a aparţinut societăţii SC VOEST BBP SRL, din Ovidiu, cercetată penal pentru evaziune fiscală, în dauna statului.

Sechestrul pe teren, menţinut de judecători

Pariza a mers pe premisa că, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau de lichidator, în exercițiul atribuțiilor sale prevăzute de lege, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanții reale mobiliare sau drepturi de retenție, de orice fel, ori măsuri asigurătorii.

Numai că, socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Ridicarea sau menținerea măsurilor asigurătorii luate în cursul procesului procesul penal se dispun de procuror, prin ordonanța de clasare sau de instanța de judecată, prin hotărâre, în temeiul art. 404 alin. (4) lit. c) din același act normativ, iar sechestrul instituit de organele de urmărire penală nu poate fi ridicat decât prin contestarea măsurii asigurătorii în cadrul procesului penal. Or, în acest caz, nu s-a pronunțat o soluție de clasare în dosarul penal în cadrul căruia măsura sechestrului asigurător a fost dispusă, astfel că solicitarea de ridicare a măsurii sechestrului asigurator pe calea aleasă de reclamant este neîntemeiată. De altfel, dosarul penal încă nu a fost finalizat.

Pe 26 iunie a.c., magistraţii au menţinut sechestrul pe imobilul din Ovidiu. Pariza a formulat recurs.

Asociat la First Tower

Tudor Pariza este implicat într-un proiect imobiliar de pe strada Crinului nr. 6A, Ovidiu, unde dorește să construiască două imobile cu regim de înălțime cu funcțiunea locuințe de vacanță. Pariza este asociat la First Tower SRL, slături de Dănuţ Giumba. Firma investeşte într-un bloc de pe Aurel Vlaicu, în Campus, dar şi într-un imobil din Mamaia.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa pasca oile intre timp, pana se ridica sechestrul acolo. Sper ca niciodata. Machidoni jegosi, avari si imputiti !
1
0
afacerist pe dracu .Acum toti brinzarii sunt afacerisiti ?
7
1
Baiat serios si de cuvant! Face lucruri de calitate si merita sa cumperi de la el! Bravo Tudor, felicitari pentru modul in care iti mentii clientii aproape!
1
9
iani,lib,pariza
5
0
Hai ma chiar asa!!!,si asta este om de afaceri?.
10
2
Doamne ce denumiri de insecte tropicale
12
0
Catelul lui giumba.. lesa ii mai trebuie
16
0
machedoni nenorociti peste tot
15
0
Te doare capul ... la Mamaia nord numai ciobani plini de datorii !
16
2
Alt cioban devenet peste noapte dezvoltator.
22
1
un escroc...
27
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272