REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

AFACERISTUL Roescu RÂVNEȘTE la BANII Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

AFACERISTUL Roescu RÂVNEȘTE la BANII Complexului Muzeal de Științe ale Naturii

Replica API 23 aprilie 2021 | 23:42 4402

O firmă încearcă blocarea unei licitații organizată de Complexul Muzeul de Științe ale Naturii. Este vorba Avitech CO SRL, deținută de Dogaru Traian Valentin și Roescu Anton Gabriel. Precizăm că firma în cauză a fost implicată în mai multe scandaluri și a ajuns chiar și în vizorul DNA.

Prin contestația depusă pe 15 martie a.c. la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, împotriva rezultatului procedurii de atribuire, comunicat de Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, în calitate de autoritate contractantă, în cadrul licitației deschise, organizată în vederea încheierii contractului de achiziție publică ce are ca obiect: „Planetariu hybrid 4k și filme documentare fulldome, Avitech CO SRL a solicitat obligarea autorității contractante la anularea deciziei de respingere a ofertei societății și/sau de declarare drept admisibilă și câștigătoare a ofertei depuse de către SKY Professionals SRL.

Totodată a mai solicitat obligarea autorității contractante la reevaluarea ofertelor și la continuarea procedurii în conformitate cu prevederile legale în vigoare aplicabile în materia achizițiilor publice, iar în situația în care se va constata faptul că ambele oferte depuse sunt inadmisibile, să dispună anularea procedurii.

Contestația a fost respinsă însă, cel mai probabil, Avitech va merge în instanță.

Firma AVITECH, în vizorul DNA

Cu sediul in Voluntari, firma are ca domeniu de activitate "comerțul cu ridicata de componente și echipamente electronice și de telecomunicații". Firma este deținută de Dogaru Traian Valentin și Roescu Anton Gabriel, fiecare cu câte 50/50 din acțiuni, cei doi fiind și administratorii.

Roescu Anton Gabriel

În perioada 2007 - 2018, Avitech a încheiat aproape sute de contracte cu statul, multe din ele prin achiziție directă. Societatea a fost înființată de Silvio Vitenstein, persoana care s-a ocupat de softul pentru depistarea eventualelor nereguli de la referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui de atunci, Traian Băsescu. Până în luna mai 2016, era controlată de trei offshore-uri din Cipru, respectiv Avitech (Overseas) Co LTD – 60%, Zonix Investments Limited – 25,04% și Eaglelink Corporation Limited – 14,96%. Ulterior, cele trei offshore-uri au cesionat acțiunile la valoarea nominală către Anton Gabriel Roescu și Traian Valentin Dogaru.

Firma a fost și în vizorul DNA. În 2015, procurorii DNA au efectuat percheziții la sediul societății 2K Telecom SRL, fiind vizată o licitație a Ministerului Educației din 2013, pentru un proiect intitulat „Internet în scoala ta”, în valoare de aproximativ 26 milioane de euro. Asocierea Avitech Co – Omnilogic a câștigat licitatia, declarănd ca subcontractant pentru partea de infrastructură compania Romtelecom, actualul Telekom. 2k Telekom, care a beneficiat și ea d epe urma ocntractului, nu a fost menționată ca subcontractant, trezind suspiciunea procurorilor.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218