REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Afaceristul Ștefan Stere insistă pentru blocul cu 6 etaje din Faleză Nord, chiar dacă i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video

Afaceristul Ștefan Stere insistă pentru blocul cu 6 etaje din Faleză Nord, chiar dacă i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video

Mirela PASCAL 16 octombrie 2023 | 00:00 3943

În ultimii ani, cu sprijinul fostelor administrații, Constanța a fost mutilată din punct de vedere arhitectural și urbanistic. Unele PUZ-uri care au permis construirea de blocuri între case sau pe spații verzi sunt o aberație și reprezintă un dezechilibru total în armonia în care trebuie să se dezvolte un organism. Un astfel de PUZ vizează un teren din buza mării, zona Faleză Nord, PUZ care ar fi trebuit elaborat în interesul comunității, și nu a grupurilor de interese care vor să distrugă urbanistic faleza costieră a Municipiului Constanta, spun cei care locuiesc în zonă. Anul trecut, a fost revocată hotărârea de consiliu prin care a fost aprobat PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, propus de investitorii Ștefan Stere și Ștefan Sultana, pentru ridicarea unui bloc cu multe etaje. Investitorii nu au stat cu mâinile în sân și au demarat procedurile în vederea anulării hotărârii. Au reușit, motiv pentru care scandalul, care se stinsese, s-a reaprins.

terenul unde Stere Stefan vrea să construiască blocul

Locuitorii de pe străzile Renașterii și Patriei s-au chinuit să blocheze o mega investiție ce ar urma să se ridice în zonă, sub semnătura soților Ștefan și Sultana Stere, din Tulcea. Aceștia spun că documentația din PUZ-ul delimitat de str. Patriei, bd. Mamaia, str. Renașterii, țărm Marea Neagră, elaborat de familia Stere este eronată, terenul fiind introdus într-o altă zonă, tocmai pentru a permite realizarea proiectului.

În acest sens, în urma depunerii a numeroase sesizări și reclamații, Primăria Municipiului Constanța a revocat, în 2021,  HCL 365/2020 privind aprobarea PUZ-ului pentru zona delimitată de bulevardul Mamaia, strada Patriei și strada Renașterii, dar și a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia.

Revocarea PUZ-ului, anulată de instanță

Familia Stere a mers în instanță cu hotărârea de consiliu și a câștigat, în iulie 2022, obținând anularea HCLM 279/31.08.2021 privind revocarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanta nr. 365/2020 ce vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru teritoriul delimitat de Bulevardul Mamaia, strada Renaşterii si strada Patriei, inițiator Ştefan Stere, precum si a actelor administrative subsecvente emise în baza acesteia.

Decizia nu a fost definitivă, iar CL a formulat recurs. Familia Stere nu a mai avut noroc și la Curtea de Apel, așa că sunt mari șanse ca blocul cu 7 etaje să nu se mai construiască de-a lungul falezei costiere a Municipiului Constanța, într-un cartier compus din case de locuit cu regim de înălțime P+2E, pentru că va aduce o gravă atingere arhitecturii orașului. Mai mult, și traficul local ar fi dat peste cap, care este deja supraaglomerat, inclusiv de lucrătorii Inspectoratului Județean de Politie, care tot pe aceste străzi își parchează mașinile, zilnic.

Afaceristul stefan Stere insista pentru blocul cu 6 etaje din Faleza Nord, chiar daca i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video

Nu putem să-i învinovățim, întrucât nici ei nu au alternativa parcării în altă parte. Întreaga zonă, expusă la supraaglomerare, ar produce anularea accesului pietonal către plajă în situaţia apariţiei acestei construcţii în zonă, din cauza hiperaglomerației din zona costieră.

Afaceristul stefan Stere insista pentru blocul cu 6 etaje din Faleza Nord, chiar daca i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video

Locuitorii din zonă nu sunt de acord cu proiectul

De precizat că, în urma consultării proiectului, locuitorii din zonă au transmis zeci de sesizări, prin intermediul cărora și-au exprimat dezacordul față de proiect.

Afaceristul stefan Stere insista pentru blocul cu 6 etaje din Faleza Nord, chiar daca i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video
Așa cum este normal, și legal, elaboratorul PUZ-ului le-a răspuns, punctual, încercând să-i convingă că imobilul nu le-ar afecta viața cotidiană.

Afaceristul stefan Stere insista pentru blocul cu 6 etaje din Faleza Nord, chiar daca i-a fost anulat PUZ-ul, definitiv! Video

Video:

Revenind, deși decizia Curții de Apel, pronunțată în mai a.c. a fost definitivă, familia Stere insistă să-și vadă împlinit proiectul. Tot la Curtea de Apel a cerut revizuirea deciziei definitive, în speranța că aceeași instanță care a decis că hotărârea de consiliu e ilegală ar putea face o minune și ar putea vedea cu alți ochi probele depuse la dosar. Rămâne de văzut ce vor decide magistrații la termenul din 11 decembrie a.c.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la Tulcea plecati din Constanta! Mirositi a zer de oaie!
5
1
Ăștia nu sunt investitori sunt orice sabotori ,escroci,nu i mai lăsați oameni buni sa strice orașul pe vecie....
6
1
au distrus orasul cu betoane.
10
0
Funi funi !
3
0
Fane Belitu, fiti ma seriosi, asta ramane cu parcare in cel mai bun caz, e prea mic.
6
0
Sunt si la Tariverde tzintari?,intreb pentru ca nu am stiut .
7
0
Poate nu intelege romaneste
6
0
Daca vrem sa avem succes ,ar trebui să ne schimbam toti numele in Stere!
7
2
Donchi pufleni funie !
8
0
Sau la Ciamurlia sau Tariverde
7
0
De de nu îl face la Baia la ei acolo???
12
0
Stere stie una si buna ca el a dat spaga la primaria Contantza"nu conteaza ca atunci era Fagadau"si el trebuie sa faca acolo bloc,caci asha gandesc totzi makhechedoni totul se face cu spaga si cu incalcarea legi caci spaga este sfanta,vezi mai acela care itzi spui"armanlu nu chiari"ca ce au facut aia pe care tu ii lauzi nu au facut pentru nimeni altcineva decat pentru ei,daca era asha cum spui tu despre ai tai atunci Stere ar fi spus:"mucani p****i eu vreau sa le fac case si ei nu ma lasa"si renuntaza nu se zbatea ca pestele pe uscat sa faca el o investitzie pe care nu o doreste nimeni si in plus este si ilegala,deci ciocu mic veneticilor si daca nu va convine in Romania plecatzi de unde atzi venit sa vedem cine va primeste caci aici vezi Doamne mackachedonul este discriminat dupa cum spui tu.
23
1
Tu ține o p'a ta,nu te lăsa. Oricum mulți din zona aia sunt ca tine și de ai tăi. De ce să nu poți face ce vrei,că doar trăiești în r*mânia, nu în țara străbunilor tăi. Aici poți, dacă te ține. Buzunarul. Fă exact cum vrei tu,cum ai chef, că asta e libertate. Totală. Deci,șo pe ei Stere,pana nu vine AUR ul sau alții ca ei.Macar să te bucuri puțin timp de investiție.Demonstreaza ne că poți.
10
2
beheheheeheheheheehehh
14
0
Nu le mai spuneti m akedoni, speciile astea de oi sunt albanezi.
18
1
pai da , daca machedonul vrea ma de ce nu? asa i a zis lui papu cand alegea cacarezele din iaurt. sa faca paratu , sa nu il intereseze de verdeata. ti ai draq de m*******i, plecati in plm de unde ati venit c****i maimutoi.
16
1
Donchi pufleni supranumit imparatul funie , are datorii mari de tot la banci si camatari ! Este tinut in spate de sirma caraman ! Omu e bomba , are 8 milioane numai la banci , plus alte puncte de vedere ! Termen de funie maxim 6 luni de acum innainte … se apropie scadenta la banca ! Fata lui are cancer !
12
2
Io fac bloc de lucs acolo
15
2
Dupa nume e m*******n, nu?
17
1
Asta e ala din stejaru? Un gunoi de om, il cauta lumea acum ceva ani sa dea banii inapoi la oamnei, o putoare e de om
18
0
mechedoni lacomi. au tras de au rupt cu TVA și acum spală banii.
27
0
Asa sunt mucani invidiosi si fac discriminare , daca era roman nu anulau, sa ziceti sarutmana mucanilor ca a facut armanii blocuri in constanta ca altfel si acum dormeati in bordei de pamant la padure ca acum 100 de ani.
6
39
Sa facă la ei la Tulcea sau afara din oraș, dacă tot au bani și nu au ce face cu ei ,a-ți i îngrămădit tot felul de construcții pe toate bucățelele de pământ.
28
0
Nu se lasa hotii... Ii dai afara pe usa si iti intra pe geam inapoi... ca tiganii. Exact acelasi caracter!
40
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468