REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Afecţiune spinală rară, introdusă pe lista efectelor adverse ale vaccinului Johnson&Johnson

Afecţiune spinală rară, introdusă pe lista efectelor adverse ale vaccinului Johnson&Johnson

Replica API 13 noiembrie 2021 | 01:18 1238

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat joi adăugarea unei forme rare de inflamaţie spinală, denumită mielită transversă, pe lista efectelor adverse ale vaccinului monodoză dezvoltat împotriva COVID-19 de compania americană Johnson&Johnson, informează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

Rapoarte despre această maladie neurologică gravă s-au aflat şi la baza deciziei de stopare a studiilor clinice în fază incipientă care vizau atât dezvoltarea vaccinului AstraZeneca, cât şi a vaccinului Johnson&Johnson, care au la bază o tehnologie similară.

Anunţând o serie de informaţii actualizate despre siguranţa tuturor vaccinurilor create împotriva noului coronavirus, EMA a precizat joi că a analizat şi rapoarte despre o rară afecţiune sangvină, denumită sindrom de extravazare capilară (Capillary Leak Syndrom - CLS) în urma inoculărilor cu serul anti-COVID-19 dezvoltat de compania Moderna.

EMA a anunţat că a înregistrat şase cazuri de CLS şi că analizează în prezent toate datele disponibile, precizând însă că deocamdată nu este clar dacă există o legătură de cauzalitate între cazurile raportate şi vaccinul companiei americane.

CLS este o afecţiune care provoacă scurgerea sângelui din vasele mici de sânge (capilare), cauzând inflamaţii şi scăderea presiunii sangvine. Incidenţa acestui sindrom a fost studiată şi în cazul vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca şi Johnson&Johnson.

EMA a precizat, de asemenea, că în prezent nu există dovezi suficiente care să demonstreze o posibilă legătură între cazurile rare de sindrom inflamator multisistemic (MIS) şi vaccinurile pe bază de ARN mesager create de Pfizer-BioNTech şi Moderna.

Agenţia europeană studiază în prezent dacă aceste vaccinuri deja aprobate împotriva COVID-19 ar putea să cauzeze MIS. Acest sindrom este o afecţiune gravă, dar rară, în urma căreia părţi diferite din organism încep să se inflameze, inclusiv inima, plămânii, rinichii, creierul, pielea, ochii şi organele gastrointestinale.

Reprezentanţii companiilor Johnson&Johnson şi Moderna nu au dat curs până în prezent solicitărilor de a face declaraţii pe această temă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar coca cola care topeste rugina, ce iti face pe intestine??
1
1
Si tigarile cauzeaza cancer pulmonar si boli de inima garantat dar le trag oamenii ca pe bomboane. Vaccinu era problema .
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212