REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.6° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
15.6° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Agent Green şi Vier Pfoten cer viaducte pentru animale la autostrada Soarelui

Agent Green şi Vier Pfoten cer viaducte pentru animale la autostrada Soarelui

Replica API 23 decembrie 2011 | 00:00 88

Mistreţii ucişi în Constanţa - victime ale distrugerii habitatelor naturale

Mistreţii ucişi în Constanţa - victime ale distrugerii habitatelor naturale

Organizaţiile Agent Green şi Vier Pfoten sunt revoltate de uciderea cu brutalitate a şase mistreţi la şantierul de la autostrada Cernavodă - Constanţa. ONG-urile critică Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale deoarece lipsa viaductelor pentru animalele sălbatice de la autostrada Soarelui duce în mod frecvent la accidentarea mortală a acestora.

Reamintim că, în urma cu câteva zile, persoane necunoscute de pe şantierul noului tronson Cernavodă - Constanţa au hăituit şi strivit cu utilajele şase mistreţi, între care şi o femela cu pui. Legea 9/2008 pentru protecţia animalelor prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 până la 10.000 de lei. "Din păcate, cazurile de cetăţeni care torturează şi ucid animale de placere nu sunt o noutate în România. Politia a deschis o ancheta, insa am dori ca de data aceasta sa sanctioneze drastic astfel de fapte, in baza legii pentru protectia animalelor. Este greu de inteles ca provocarea de suferinte animalelor poate fi o sursa de distractie pentru unii dintre semenii nostri. Astfel de acte barbare trebuie pedepsite cu închisoarea", a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe naţionale Vier Pfoten România. Lşa rândul său, preşedinte Agent Green, Gabriel Păun, atenţionează că: "Autostrada Soarelui a devenit autostrada morţii pentru ultimele animale sălbatice din Bărăgan şi Dobrogea. În septembrie am parcurs autostrada de la Bucureşti la Feteşti şi într-o singură zi am numărat 18 de vulpi strivite de maşini pe un singur sens de mers. Acum, la noul sector de autostradă, unii lucrători se distrează ucigând mistreţi. În secolul 21 s-a construit o autostradă fără viaducte pentru animalele sălbatice care astfel au râmas izolate de o parteş i de alta a drumului. În acea parte a ţării mai puţin de 3% din suprafaţă mai este împădurită. Pâlcurile de pădure rămase precum Murfatlar şi Făclia unde animalele s-au refugiat ar trebui ferite de autostradă. Compania Naţională de Autostrăzi trebuie să construiască de urgenţă viaducte speciale pentru animalele sălbatice şi să monteze plase funcţionale de protecţie. Actualele plase sunt o joacă. În lipsa viaductelor animalele sapă şanţuri pe sub plasă şi ajung pe asfalt sfârşind sub roţile maşinilor". Organiaţiile Agent Green şi Vier Pfoten cer Poliţiei Medgidia să îi sancţioneze pe cei care se fac vinovaţi de acest caz de cruzime asupra animalelor, iar CNADNR să construiască cel puţin 11 viaducte şi plase de protecţie pentru fauna sălbatică la autostrada Soarelui.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272