REPLICA ONLINE CONSTANTA

23° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Agenția „lu' pește“ aruncă cu banii pe un sejur de lux mascat într-o conferință internațională... fără rost

Agenția „lu' pește“ aruncă cu banii pe un sejur de lux mascat într-o conferință internațională... fără rost

Andreea VLAICU 27 aprilie 2024 | 00:00 3377

Gaură în bugetul statului de aproape 100.000 de euro. Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est aduce străini pe litoral, în Mamaia, cărora le va plăti cazare de 4 stele, cel puțin, masă și excursii. Sejurul pe litoral este mascat sub forma unei întâlniri a Comitetului Comun de Monitorizare și Evenimentul de închidere a Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, care va avea loc în perioada 4-5 iunie a.c, eveniment organizat de ADR Sud Est.

Agentia „lu' peste“ arunca cu banii pe un sejur de lux mascat intr-o conferinta internationala... fara rost

O întâlnire a Comitetului Comun de Monitorizare dar și Evenimentul de închidere a Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 este pretextul care va aduce, în Mamaia, zeci de străini. La începutul verii, în jur de 70 de participanți din Armenia, Bulgaria, Georgia, Grecia, Republica Moldova, România, Turcia și Ucraina vor poposi în Constanța, cazați în condiții de lux. Condiții care ne vor costa aproape 372.400 lei, fără TVA, echivalentul a 100.000 de euro.

Agentia „lu' peste“ arunca cu banii pe un sejur de lux mascat intr-o conferinta internationala... fara rostextras din Caietul de sarcini

Neapărat hotel de minimum 4 stele!

Întâlnirea Comitetului Comun de Monitorizare va avea loc în data de 4 iunie 2024 iar evenimentul de închidere a Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 se va ține a doua zi, pe 5 iunie a.c. Așadar se va plăti cazare pentru 2-3 nopți, în perioada 3-6 iunie a.c., în camera single, într-un hotel de minimum 4 stele și cu mic dejun inclus.

Agentia „lu' peste“ arunca cu banii pe un sejur de lux mascat intr-o conferinta internationala... fara rostextras din Caietul de sarcini

Excursii moca și masă la restaurant cu meniu pescăresc... și vegetarian

Desigur că participanții trebuie serviți cu ceva pe perioada evenimentelor, așa că vor putea alege din minimum 2 tipuri de meniuri din fiecare categorie de meniu: internațional și vegetarian. Vor avea la discreție cafea, ceai, suc, apă, produse de patiserie și fructe. Și cum statul se gândește la toate, vor avea parte și de cină. Bineînțeles, nici cina nu va fi una oarecare, ci cu platouri calde și reci, minimum 2 feluri principale și minimum 2 variante de desert.

Agentia „lu' peste“ arunca cu banii pe un sejur de lux mascat intr-o conferinta internationala... fara rost

Și după atâta răsfăț, fără îndoială, din moment ce au ocazia să viziteze regiunea, au inclusă și o excursie la Complexul muzeal „Tropaeum Traiani” din Adamclisi, după care se vor delecta cu mâncare cu specific pescăresc. După astfel de tratament aplicat, străinii sigur vor pleca mulțumiți și impresionați de litoralul nostru. De-ar avea grijă și de amărăștenii români cum au de străini...

Agentia „lu' peste“ arunca cu banii pe un sejur de lux mascat intr-o conferinta internationala... fara rostmonumentul Tropaeum Traiani

Ce este Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020

Obiectul general a programului este îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului. Ca prioritate are promovarea dezvoltării şi comercializării comune a produselor de turism transfrontalier şi a itinerariilor tematice (ex. culturale, religioase, rutele comerciale antice, agricole); promovarea diversificării şi a integrării turismului de coastă şi intern, promovarea patrimoniului istoric şi sprijinirea conservării acestuia prin dezvoltarea turistică sustenabilă (ex. Investiţii la scară mică, marketing).

Bani cu nemiluita pentru funcționarii publici, trimiși pe litoral, în sejururi mascate!

Despre fenomenul sejururilor pe litoral mascate sub forma unor conferințe sau cursuri de formare profesională Replica a mai scris, de-a lungul timpului, cu exemple care... unde angajați din capătul celălalt al țării erau trimiși în Mamaia să se perfecționeze, de parcă la ei acasă nu s-ar fi găsit săli de conferințe, ci doar pe litoral. Adevărat, funcționarii publici au nevoie în permanență de instruiri adecvate, pentru a ține pasul cu modificările survenite în legislație. Însă este de neînțeles de ce e musai să călătorească zeci, poate chiar sute de kilometri, când se pot instrui, mai ieftin, la ei acasă! Și încă ceva: pe toată perioada în care urmează programe de formare şi de perfecţionare profesională, funcţionarii publici beneficiază de drepturile salariale cuvenite. Adică, oamenii sunt în concediu, dar oficial sunt la muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E tara bugetarilor nesimtire spaga si lene . Sa ne traiasca!
1
0
Cazare la pensiunea Tropaeum Traiani conditii de 5 stele preturi decente .
1
0
Voi ori sunteti oligofreni, ori " fumati "! . . . valabil si pentru batutii-n cap care au postat inaintea mea.
1
2
exemplul de buna crestere, de romanie educata a sefului iohanis, este molipsitor. oare cit sau scremut consilierii sa gaseasca motiv ptr "vizita" in coreea?
6
1
Pai de ce au marit taxele la societatile comerciale? Ca sa vina mai multi bani la buget ca nu mai au ce sa fure
9
1
votantii sa traeasca si sa se inmulteasca ! functionari la ...stat in primarii, bani multi, plimbari, vacante si orgii! in orase atarnati stau viitorii sfinti atarnati ! stau cuminti privind vliclean ,poate prinde patru ani! ca nu strica niste bani si ceva averi dosite , dupa care ...indurare!
12
1
Bravo lor, daca se poate, cu placere! Atata timp cat electoratul nu se opune, ei se distreaza. Cand dintrun sofer, il faci director general la o institutie importanta a tarii, de ce nu. Dintro receptionera de hotel faci ditai sefa de institutie bugetara, de ce nu. Asa ca nu va mai plangeti, ca si voi ati fi facut la fel.
13
3
Țara e furată de zeci de miliarde de euro în ultimii treizeci de ani Că se fac schimburi de vizite între țări astea era și pe vremea comuniștilor și sânt găinarii la cheltuieli De miliardele de euro furate nu vorbește nimeni MAFIA și CORUPȚIA a distrus r*mânia
19
1
URMEAZA CEVA ORGII SEXUALE?.NE INTERESEAZA SA PARTICIPAM SI NOI CA DOAR TOTUL ESTE MOCCA.
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212