REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

AGENȚIA de MEDIU l-a BLOCAT pe FRANCEZUL care vrea să CONSTRUIASCĂ pe TERENUL fostului hotel CONTINENTAL

AGENȚIA de MEDIU l-a BLOCAT pe FRANCEZUL care vrea să CONSTRUIASCĂ pe TERENUL fostului hotel CONTINENTAL

Replica API 18 august 2020 | 15:23 3011

În urmă cu doi ani, terenul pe care a funcționat una dintre emblemele Constanței, Hotel Continental, a fost cumpărat cu aproape un milion de euro de către un francez ce urmează să ridice aici o clădire imensă de birouri. Investitorul are interzis, deocamdată, să construiască, fiind condiționat de elaborarea Planului Urbanistic Zonal. Memoriul tehnic de prezentare a fost depus la Agenția pentru Protecția Mediului, societatea Financiere Les Lumieres S.R.L. urmând să primească avizul… sau nu.

Terenul, interzis pentru construcții!

Investitorul francez, Financiere Les Lumieres S.R.L , a demarat procedurile în vederea construirii clădirii încă de anul trecut. Primăria Constanța considera elaborarea Planului Urbanistic Zonal propus ca fiind oportună, emițând astfel avizul de oportunitate nr. 147495 din 13.09.2019, indicând câteva condiții de respectat, condiții ce au fost luate în calcul și integrate în unui Plan Urbanistic Zonal.

Documentul ajungând în atenția Agenției de Mediu pentru avizare. Terenul prezintă interdicție temporară de construire, până la aprobarea PUZ conform Legii 350/2001. Este acelaşi pe care, la începutul anului 1930, se ridica un hotel în stil neoclasic care a primit numele Continental ce a funcţionat până în anii '90. S-a încercat demolarea lui în mandatul lui Gheorghe Mihăieşi, pe motiv că n-ar putea rezista unui cutremur. Exista, la acea dată, un proiect de clădire cu 12 etaje, un nou Continental, însă a urmat un proces între urmaşi şi grupul de hoteluri Continental, iar demolarea a fost sistată, în locul vestitului hotel rămânând doar ruine, dispuse pe două etaje, timp de 6 ani, din 1994 până în 2000, când Radu Mazăre a decis demolarea acestora.

Clădire de birouri în locul Continentalului

Prin această investiție se dorește refacerea fondului construit anterior, într-o manieră contemporană, care să întregească frontul bulevardului Ferdinand, având în vedere faptul că, anterior, pe acest teren, a existat construcția Hotelului Continental - Hotel reprezentativ la nivelul orașului.

Prin propunerea prezentului P.U.Z. se dorește încadrarea într-o nouă zonă de reglementare a imobilului, în care indicatorii urbanistici să fie majorați conform legislației în vigoare. Beneficiarul investiției dorește realizarea unei construcții destinată funcțiunii de birouri, ce admite la parter alte activități compatibile cu funcțiunile din zonă, precum alimentație publică, servicii comerciale, etc. Planul urbanistic zonal va stabili, în baza analizei contextului social, cultural istoric, urbanistic si arhitectural, reglementări cu privire la regimul de construire, funcțiunea zonei, înălțimea maximă admisă, coeficientul de utilizare a terenului (CUT), procentul de ocupare a terenului (POT), retragerea clădirilor față de aliniament și distanțele față de limitele laterale și posterioare ale parcelei, caracteristicile arhitecturale ale clădirilor, materialele admise.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca nu vorbim de o locatie oarecare, noi TOTI constantenii, indiferent de etnie sau culoare politica, trebuie sa fim extrem de vigilenti cu modul de avizare si derulare a unui astfel de proiect, nr.etaje, solutii parcare, dar si termen de executie, caci firma din Bucuresti cu iz frantuzesc care a cumparat terenul nu are nici salariati si nici website?. Noi doar constatam, din surse PUBLICE, ca aceasta firma nu are vreo activitate semnificativa, ca este detinuta de o alta firma, Vauban IT, de la aceeasi adresa si ca, in 2019 aceasta din urma, si-a vandut actiunile la GFI Group.
3
0
La blocurile de pe malul lacului Mamaia nu s-a mai tinut cont de toate aceste elemente de constructie, s-a construit de-a valma, bloc langa bloc, fara a se tine seama de reglementarile din finalul articolului, dar spaga a contat enorm de mult, in rest vax albina, furaciune cat incape !
6
0
DACA ERA MACHEDON , PRIMEA APROBARE . LA MACHEDONI NU CONTEAZA , SE REZOLVA . CEI ALA PUZ LA MACHEDONI ? UITATIVA CUM SA CONSTRUIT IN CONSTANTA . ASTA NUMITI VOI DISCIPLINA IN CONSTRUCTII ?
5
1
Titlul nu reflecta realitate. agentia pentru mediu nu a blocat nimic. In general, nu blocheaza decat daca esti un ciuri-buri
4
2
Dl Mihaiesi ar trbui sa-si oblica fiica sa reconstruiasca hotelul Continental, pe care l-a darimat, cladire istorica. Chiar nu raspune nimeni. Pe fascisti i-au urmarit evreii pina in pinzele albe sa raspunda pentru crimele comise.
6
1
Ar trebui sa nu se dea aprobari de constructii, exclus casa de locuit, pentru cei care nu au cetatenie romana! Avem destui smecheri in tara!Poate se verifica vilele de pe terenul statului!
6
3
''IN URMA CU 2 ANI''???
1
1
Inca n-a dat spaga prostul.
6
2
Adica i-a dat francezul asta spaga lui Fagadau sau a primit Fagadau ordin de la Stroe sa-i dea autorizatie de constructie astuia dar ce sa vezi nu se poate pentru ca in Constanta mai exista si agentia de mediu al carui sef este mai puernic decat Stroe,Fagadau,Tutuianu si tot P.S.Deul lor,ca si pe timpul lui R.Mazare nici ala nu avea nici o putere in Constanta pentru ca era agentia de mediu,cine vrea poate sa creada,eu nu cred povestea asta.
2
4
Bre, aici nu e Franta, aici daca nu dai spaga cata trebuie nu poti sacm construiesti nimic. 1 milioneuro terenul, 1million euro spaga la primarie. Comprenez vous? Altfel or sa pasca oile pe terenul ala
11
1
vine stelica si pentru cele 2 milioane lei sponsorizare de la Celo, adica Dusu, va vinde orasul pe bucati.
13
2
Bine ca i-au lasat pe Zelca, Cusu si toti machidonii nespalati sa ridice blocuri in toate parcurile si statiile de autobus si pe francez nu. Oricum acolo era hotel nu parc, javre spagare! Ati distrus orasul, nenorocitilor!
24
4
Nu a dat spaga. Muye fagabou muye psd. Neam de zdrente si secaturi
19
4
al drak Moisoiu asta nici la batranete nu se lasa de smecheri auzi, investitor francez so fi mutat canadianul in franta hihi prietenii si mafiotul de mihaes stiu de ce !!!
9
0
Mai " gika " te-ai scrantit de tot? Fostul director era de la ALDE si actualul a fost pus de PNL. Fii hotarat, cui sa dam muie?
11
4
pai asta nu are voie ca nu e makidon...muie psd oriunde te-ai afla...am zis
14
7
lasati mediul sa taie copaci sa distruga spatii verzi, dar la astia care vor sa acopere uscaciunea si mizeria din centru nu le dati aviz. Nu cotizeaza ???
21
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218