REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Agenţia fiscală "urecheată" de preşedintele Băsescu are 3 angajaţi

Agenţia fiscală "urecheată" de preşedintele Băsescu are 3 angajaţi

Replica API 2 iunie 2011 | 00:00 155

Controlul cerut de Palaz nu a semnalat nici o neregulă

Controlul cerut de Palaz nu a semnalat nici o neregulă

Controlul efectuat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa la Agenţia Fiscală Techirghiol, din ordinul prefectului Claudiu Palaz, nu a semnalat nici o neregulă, aşa cum se bănuia iniţial. Prefectul a fost sesizat în legătură cu activitatea unor funcţionari din cadrul trezoreriei Techirghiol, legat de emiterea unui certificat fiscal, însă, potrivit directorului DGFP Constanţa, Bogdan Huţucă, este vorba de durata normală a unor proceduri. "A fost vorba despre o adresă a Prefecturii la AFP Techirghiol, privind emiterea unui certificat fiscal. Cum instituţiile deconcentrate se află sub coordonarea Prefecturii, care reprezintă Guvernul în teritoriu, există o colaborare între instituţii. Am înţeles că solicitarea Prefecturii nu a fost onorată de AFP în timp util, aşa că s-a dispus o verificare. Nu există însă nici un motiv de sancţiune, întrucât atât durează circuitul documentelor. Am transmis acest răspuns Prefecturii în cursul zilei de luni", ne-a declarat Huţucă.

Comasarea celor două unităţi, sub semnul întrebării

Totodată, potrivit trezorierului-şef al Activităţii de Trezorerie şi Contabilitate Publică din cadrul DGFP Constanţa, Laurenţiu Mateizer, se vorbeşte tot mai mult de comasarea Trezoreriei Techirghiol cu cea din Eforie, însă acest lucru ar fi total inutil. Măsura a fost discutată de Preşedintele României, Traian Băsescu, în cadrul unei emisiuni televizate: "ANAF este una dintre cele mai ineficiente instituţii. În judeţul meu sunt ANAF Eforie şi ANAF Techirghiol pe aceeaşi stradă. Câte taxe se colectează din Techirghiol?", a precizat Traian Băsescu. Însă, potrivit lui Mateizer, nu s-ar economisi mare lucru din comasare. "Se discută despre diverse variante, dar nu se ştie nimic momentan. Se vrea comasare, dar cu păstrarea efectivului de oameni, aşa cum e. Însă dacă s-ar comasa cele două trezorerii, ar însemna ca cei 3 oameni de la Techirghiol să funcţioneze în sediul celei de la Eforie, dar asta nu ar economisi mare lucru, doar cei 30 de lei, însemnând chiria lunară, plus curentul. Cei care ar avea de tras ar fi persoanele din localităţile arondate oraşului Techirghiol, mai ales vara. Tutuşi, s-ar putea să nu se întâmple nimic", ne-a declarat Laurenţiu Mateizer.

Dniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272