REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Aglomeraţie la Pediatrie, în ultimele zile. Iată sfaturile medicului pentru a evita spitalul!

Aglomeraţie la Pediatrie, în ultimele zile. Iată sfaturile medicului pentru a evita spitalul!

Replica API 28 decembrie 2013 | 00:00 77

Sărbătoarea Craciunului le-a dat de furcă atât medicilor de gardă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi celor de la Secţia de Pediatrie. În ultimele zile, 66 de copii au fost internaţi, în special pe baza infecţiilor respiratorii, a intoxicării cu monoxid de carbon sau a intoxicaţiilor digestive, ne-a informat Cristina Mihai, medic şef al Secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cum trebuie să procedeze părinţii pentru a evita situaţiile de aces fel? Medicul Cristina Mihai îi sfătuieşte pe părinţi să fie mai grijulii decât de obicei, mai ales în această perioadă a anului, la trei aspecte: sursele de încălzire, vizitele, atât de dese în această perioadă, dar şi la alimentaţie. "Au fost cazuri de intoxicaţie cu monoxid de carbon, părinţii trebuie să aibă mare grijă cu sursele de încălzit", a transmis aceasta. Vizitele, atât de frecvente în această perioadă, trebuie evitate, în cazul în care persoanele vizitate au contractat deja viruşi. "Mai ales sugarii trebuie să evite vizitele în alte case sau primirea vizitatorilor, ei contractează viruşii cel mai rapid", a adăugat aceasta. Şi în privinţa alimentaţiei există probleme destul de serioase: toate dulciurile pe care Moşul le-a adus copiilor şi toate mesele îmbelşugate de Crăciun sau Revelion pot crea situaţii neplăcute. Părinţii trebuie să acorde o atenţie sporită cantităţii de dulciuri pe care copiii o consumă, a alimentelor alterate care pot ajunge fix pe masa de Revelion, sau la îmbinarea de alimente nepotrivite. De asemenea, concepţia cum că pe timp de iarnă, copii răcesc dacă sunt scoşi la plimbare, este total greşită: "Copiii trebuie să facă mişcare, să iasă la plimbare, mai ales zilele acestea, când afară este foarte cald pentru perioada aceasta a anului. Copiii nu vor răci dacă fac puţină mişcare în aer liber, din contră", a conchis medicul.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272