REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Pentru o datorie de 30 de lei, s-a ales cu fața desfigurată și cu un cuțit în spate

Pentru o datorie de 30 de lei, s-a ales cu fața desfigurată și cu un cuțit în spate

Replica API 13 august 2022 | 19:48 1751

Laurențiu Cotan și Daniel Vîlcu au fost condamnați la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. Sentința a fost dată de Judecătoria Constanța, pe 1 august 2022 și nu este definitivă. Cei doi sunt acuzați că în timp ce se aflau zona magazinului Lidl, pe de I.C.Brătianu, au agresat victima, lovind-o cu un box și apoi înjunghiind-o cu un cuțit, în spate și în picior.

Potrivit rechizitoriului, victima avea de primit o sumă de bani de la Laurențiu Cotan. Laurențiu Cotan și Daniel Vîlcu, împreună cu alte două persoane, au venit la locul întâlnirii, unde victima a venit singură. Odată ajunsă persoana vătămată la locație, Vîlcu i-a aplicat o lovitură cu un box în zona feței iar Cotan a folosit sprayul asupra victimei, care era lovită în continuare cu pumnii de Vîlcu, iar ulterior inculpatul Cotan i-a înfipt cuțitul în zona spatelui și piciorului drept. Persoana vătămată a fugit în zona bulevardului I.C.Brătianu iar Cotan a alergat după el. Întorcându-se, acesta din urmă i-a informat pe ceilalți despre faptul că aflându-se în urmărirea victimei a reușit să mai pulverizeze o dată spray asupra sa și să-l mai înjunghie o dată în spate. Imediat au plecat toți către locuința ratelui lui Cotan Laurențiu, situată în strada Partizanilor. Aici Cotan a dezinfectat lama cuțitului folosit, cu spirt. Suma datorată victimei era de 30 de lei.

Instanța a constatat că, având în vedere intențiile evidente ale inculpaților, existența stării de provocare este exclusă. Nici faptul că inculpații au avut impresia că partea civilă va veni cu mai multe persoane din grupul de anturaj nu prezintă relevanță atât timp cât aceștia, ajunși la locul faptei, înarmați, și în superioritate numerică, au putut observa foarte bine că partea civilă a venit singură și nu prezenta nicio amenințare. Sub aspectul laturii obiective a infracțiunii de vătămare corporală, instanța a reținut că elementul material constă în fapta inculpaților de lovire a persoanei vătămate (cu pumnul/ cu un cuțit), prin care s-au produs leziuni traumatice cuantificate medico-legal prin 20 zile de îngrijiri, care au avut drept consecință punerea în primejdie a vieții persoanei vătămate, faptă de natură a vătăma valoarea socială reprezentată de integritatea corporală a persoanei. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea celor doi inculpați la pedeapsa de 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La asa tara,asa justitie.
0
0
Rusine judecatorilor .
0
0
Foarte bine, data viitoare sper sa ii taie gatul judecatorului si tot cu suspendare sa ii dea
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920