REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Ai dureri în piept când tușești? Poate semnala o afecțiune la plămâni

Ai dureri în piept când tușești? Poate semnala o afecțiune la plămâni

A.F. 13 decembrie 2022 | 00:00 267

Dacă te doare pieptul când tușești, ar putea exista o inflamație ascunsă în această zonă. Deși tusea nu este neapărat un motiv de îngrijorare, o durere în piept care apare atunci când tușești ar putea semnala ceva mai grav, cum ar fi pleurezia.

Ai dureri în piept când tușești? Poate semnala apă la plămâni

„Pleurezia descrie o afecțiune în care cele două straturi mari și subțiri de țesut care separă plămânii de peretele toracic devin inflamate.

Aceste straturi mai sunt denumite și pleura. Cel mai frecvent simptom al acestei afecțiuni este durerea ascuțită în piept care se agravează la respirație”, a spus dr. Andrea Bille, Consultant Chirurg Toracic la London Bridge Hospital, potrivit express.co.uk.

Cu toate acestea, este posibil să existe  dureri și în piept atunci când tușiți, strănutați sau vă mișcați.

„Cu greu veți observa pleura când sunteți sănătos. Între pleură este un spațiu numit spațiu pleural. Când inspiri, acest fluid permite pleurei să alunece lin una pe cealaltă. La o persoană cu pleurezie, pleura devine inflamată și se freacă de fiecare dată când plămânul se extinde, provocând dureri în piept.

Când inspiri profund, tușești, strănuți sau râzi, probabil vei simți o durere ascuțită, înjunghiată, în zona afectată.”

Acest tip de durere poate fi localizat într-un singur loc sau poate radia și către umeri și spate.

Alte simptome ale pleureziei

Durerea în piept care apare atunci când o persoană tușește este un simptom relativ comun. Dar există și alte simptome care ar putea ajuta la identificarea pleureziei, inclusiv:

  •     Dificultăți de respirație
  •     Tuse
  •     Febră și frisoane
  •     Respirație rapidă, superficială
  •     Pierdere în greutate inexplicabilă
  •     O durere în gât urmată de durere și umflare la nivelul articulațiilor.

Mai rău, unii pacienți cu pleurezie pot prezenta o acumulare de lichid numită revărsat pleural. Acest simptom de „apă pe plămâni” descrie excesul de lichid situat între straturile pleurei din afara plămânilor.

Căutați imediat asistență medicală dacă durerea în piept este severă, mai ales dacă aveți și alte simptome, cum ar fi:

  •     tuse cu sânge,
  •     greață,
  •     transpirație.

Alte cauze ale durerii la tuse

În timp ce durerea la tuse este unul dintre principalele simptome ale pleureziei, există și alte cauze care ar putea declanșa acest simptom neplăcut. Potrivit experților, atâta timp cât acest semn nu este „persistent sau sever”, durerea ar putea dispărea de la sine.

Durerea în piept poate semnala uneori o infecție toracică gravă, cum ar fi pneumonia sau bronșita acută mai puțin gravă.

  •     Pneumonia este o infecție care inflamează sacii de aer din unul sau ambii plămâni. Sacii de aer se pot umple cu lichid sau puroi, provocând tuse cu flegmă sau puroi, febră, frisoane și dificultăți de respirație.
  •     Bronșita este o inflamație a tuburilor care transportă aer în și din plămâni. Iritarea bronhiilor poate provoca accese repetate de tuse, care pot duce la dureri în piept.

Dacă sunteți îngrijorat de orice simptome persistente sau neobișnuite, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră de familie, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108