REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Sâm., 22 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6768
23.8° Constanța Sâmbătă, 22 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6768
 

Ajutoare alimentare plătite cu bani europeni, pline cu insecte

Ajutoare alimentare plătite cu bani europeni, pline cu insecte

Andreea VREJOIU 16 decembrie 2022 | 09:49 586

Situație revoltătoare într-o comună din Maramureș! Localnicii au primit ajutoare alimentare plătite cu bani de la Uniunea Europeană, iar prin pungile de orez au găsit insecte. Prefectura Maramureș a deschis deja o anchetă și va verifica toate pachetele din acest program.

Așa arată pungile cu alimente pe care le-a primit o familie din Coaș, județul Maramureș. Deși orezul era sigilat, prin interior mișunau insecte.

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș: Acest lucru a fost și confirmat de cei de la ANSVSA, care în secunda următoare au făcut un control, s-a făcut sechestru pe acele produse și s-a demarat o anchetă. Este vorba de un pachet care s-a rătăcit probabil, din eroarea celor de la societatea de distribuție. Acele loturi verificate nu corespundeau cu lotul care apărea pe această cutie, ca atare, este dintr-un alt lot. Din informațiile pe care le avem este un lot care s-a distribuit în luna martie în altă zonă. Probabil a rămas în depozit și dintr-o eroare s-a încărcat pe acest transport.

Ioana Mihalca - jurnalist Digi24: 45 de pachete cu alimente au ajuns în localitatea Coaș, la finalul lunii noiembrie. Au fost depozitate, pe termen scurt, în căminul cultural.

Bogdan Chezan, reprezentant al primăriei Coaș: Primăria comunei Coaș, la fel ca toate primăriile din această țară, reprezintă ultima veriga în lanțul de distribuție al acestor ajutoare alimentare. Noi le primim sigilate și le dăm oamenilor la fel. Cele trei pungi de orez erau în termen de valabilitate și erau sigilate.

O situație similară a fost sesizată și în Sighetu Marmației. Acolo, în orez erau viermi. Toate pachetele distribuite în țară sunt ambalate, sigilate și distribuite de o singură societate, cu sediul în București.

Mihaela Neagu, reprezentant firmă de distribuție: Noi distribuim cam 400.000 de pachete, acuma dacă omul a plecat cu el acasă, nu știu ce s-a întâmplat. Nu spun că este sau nu este adevărat, sau că nu s-a întâmplat la noi. Cutiile au fost înlocuite, poate că loturile au fost amestecate, nu excludem să fie de la noi, dar noi am verificat, și la noi în depozit nu există așa ceva. Poate să fie o greșeală de la noi, dar pot fi și de la ei, sau răufăcători. Avem toate spațiile autorizate.

Ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană ajung la aproximativ 1,18 milioane de români. Fiecare pachet, în valoare de 190 de lei, conține făină, orez, ulei, zahăr, conserve de carne, gemuri și compoturi, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018