REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Alegeri în două tururi de scrutin: ce părere au primarii din judeţ

Alegeri în două tururi de scrutin: ce părere au primarii din judeţ

Replica API 11 decembrie 2019 | 01:42 374

Președintele Klaus Iohannis a transmis într-o conferință de presă susținută luni, 9 decembrie a.c faptul că își dorește ca primarii să fie aleși în două tururi de scrutin și că, dacă proiectele de lege aflate în Parlament nu vor trece, atunci asumarea răspunderii de către Guvern ar fi „o abordare rezonabilă”. Astfel, contactați fiind primarii localităților din județul Constanța aceștia au transmis că sunt perfect de acord cu inițiativa președintelui.

„Eu îmi doresc ca primarii să fie aleși în două tururi. Îmi doresc un parteneriat între administrația centrală, prin guvern, și administrația locală prin primari. Trebuie să revenim la alegerea primarilor în două tururi. Dacă inițivele legislative din Parlament nu se realizează, cred că ar fi o abordare rezonabilă să se meargă cu angajarea răspunderii în Parlament”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce părere au primarii din judeţul Constanţa? Ei bine, dacă se schimbă legea, n-au ce face, o aplică! De exemplu, primarul localității Lumina, Ioan Roman a transmis că acest lucru nu îl deranjează cu nimic și că este de acord cu inițiativa președintelui Klaus Iohannis. „Nu mă deranjează cu nimic. Legea este lege, eu doar o aplic”, a transmis Ioan Roman. Un alt primar PNL, Robert Şerban de la Eforie, a transmis același lucru, menționând faptul că nu îl deranjează cu nimic și nici nu îl dezavantajează două tururi de scrutin. „Această inițiativă nu mă deranjează deloc și nici nu mă dezavantajează. Cetățenii sunt liberi să voteze iar dacă aceștia își doresc cu adevărat unul dintre candidați, acest lucru se vede în procentaje”, a precizat Robert Şerban.

Primarul localității Costinești a fost de aceeași părere ca și colegii săi. „Acest fapt nu mă dezavantajează cu nimic, ba chiar mă bucură inițiativa luată de președintele Iohannis. Dacă electoratul te vrea și este mulțumit de ceea ce faci, automat te și votează”, a transmis Traian Cristea, primarul localității Costinești.

Primarul Constanței, Decebal Făgădău a comentat, tot ieri, în cadrul unei conferinţe de presă: „Mie nu îmi este frică de nici un fel de alegeri, însă decizia trebuie luată rapid pentru că incertitudinea nu este bună".

La rândul său, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, a declarat: "Ambele variante prezintă şi avantaje şi dezavantaje! Susţin însă varianta alegerii primarilor în două tururi şi sper să fiu ales de locuitori din primul tur".

Alţi primari din judeţul Constanţa, contactaţi de "Replica", au refuzat să comenteze acest subiect.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate asa scapam si noi de Carjaliu! Ne-am saturat sa-i platim vidanjele ca nu este el in stare si nu vrea sa ne faca canalizare,ne-am saturat sa platim taxa de paza si nici naiba nu ne plateste,ne-am saturat sa ocolim gropile desi platim impozite si taxe. Pleaca! Du-te! Nu te mai vrem,hotule!
0
0
Fagadaule pierzi pana-n ora 12 tu frezatule ce sa nai vorbim de 2 tururi. Mai 6 luni atat!
2
0
NOI VREM : Anularea tuturor pensiilor speciale. Eliminarea functionarilor publici pensionari. Reducerea numarului de functionari publici. Reducerea salariilor si pensiilor exagerat de mari. Reducerea numarului de parlamentari. Parlament unicameral.
7
0
FAGADAU NU ITI ESTE FRICA CI CARI CU TINE SI CU PSD MAREA RUSINE FATA DE LOCUITORII ACESTUI ORAS PE CARE AI CAUTAT SA FUGI DE EI SI SI NU AU FOST SPRIJINITI APROAPE TOTI LOCUITORII A ACESTUI ORAS AU PRIMIT RESPINGERE DIN PARTEA TA IN CERINTA PROBLEMELOR PREZENTATE A LOR CA SI OAMENI AI FOST PROMPT SI PRIMAR DEMN DOAR FATA DE ALEGATORII SI SIMPATIZANTII SI OAMENII DIN PSD FAGADAU ESTE NORMAL CEIA CE AI FACUT CLAR SI SIGUR NUUU STII CITA LUME DOARME CU STOMACUL GOL STII CITA SUFERINTA SA CREAT CA SI PRIMAR AI TRATAT CU MARE INDIFERENTA POPORUL CONSTANTEAN BATJOCORIT INCLUSIV DE GUVERNARILE PSD .
5
1
Pierde si cu unul,si cu doua tururi de alegeri.S-a mai desteptat lumea si a aflat ca a fost viceprimarul lui mazare....
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218