REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alegeri în Masonerie! Actorul George Ivașcu este noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România

Alegeri în Masonerie! Actorul George Ivașcu este noul Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România

Replica API 17 aprilie 2021 | 00:00 9769

Sâmbătă, 17 aprilie a.c., cunoscutul actor George Ivașcu a fost votat, în mod legal și regular, în demnitatea de Mare Maestru al Marii Loji Naționale din România.

George Ivașcu

Interesant este că alegerea lui George Ivașcu în această funcție, cumulată de prezența lui Stelian Nistor în fruntea Ritului Scoțian Antic și Acceptat din România, arată că masoneria regulară românească este condusă de artiști și de oameni de cultură. George Ivașcu a depus Jurământul Masonic din postura de Mare Maestru ales în jurul orei 10.50, imediat după ce Conventul Național a votat și noua Constituție, menită să elimine absolut orice posibilitate de a permite apariția unui nou sistem dictatorial, după experiența nefastă avută sub conducerea lui Radu Ninel Bălănescu, scrie fanatik.ro.

Potrivit surselor, alegerea lui George Ivașcu la cârma masoneriei simbolice românești regulare (care cuprinde masonii cu gradele de bază – Ucenic, Calfă și Maestru) a venit ca un pas firesc, după destituirea fostului Mare Maestru, Radu Ninel Bălănescu, pentru acte de corupție și atitudine anti-masonică, și înlocuirea sa cu MM Pro Tempore Manole Iosiper.

George Ivașcu: „Timpul este scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!”

Noul Mare Maestru, ales chiar astăzi prin vot democratic de reprezentanții Lojilor din toată țara, a precizat: „Ne-am trezit, ca un pugilist, din lovituri și ne-am ridicat ca să ne salvăm pe noi înșine, să ne salvăm demnitatea și să salvăm Ordinul. În ciuda vremurilor, în ciuda blocajelor, în ciuda tuturor atacurilor, suntem la momentul reușitei!”.

Într-o scrisoare trimisă Fraților Francmasoni regulari, George Ivașcu a menționat: „În această perioadă, m-am tot gândit la menirea mea ca om și mason și cred că cel mai bine ne reprezintă un poem de-al lui Mario de Andrade. Cred că-l știți, dar mi-a apărut dintr-odată ca și cum l-aș fi scris eu și am sentimentul că, de fapt, este scris pentru fiecare dintre noi. Se numește „Timpul prețios al persoanelor mature”. (…) Mă simt ca un copil care a câștigat un pachet de dulciuri: pe primele le mănâncă cu plăcere, dar când și-a dat seama că au rămas mai puține, a început să le guște imens. Iubiții mei Frați, nu mai am timp să sprijin persoane absurde care, în ciuda vârstei lor cronologice, nu au crescut. Timpul meu este prea scurt și vreau esența, pentru că sufletul meu se grăbește!”.

„Vreau să trăiesc lângă oameni umani, foarte umani, care știu să râdă de greșelile lor și care nu sunt umflați de triumfurile lor, care își asumă responsabilitatea pentru ei înșiși și, în acest fel, demnitatea umană este apărată și ne îndreptăm spre adevăr și onestitate. (…) Motto-ul meu este: „Avem două vieți, iar a doua începe când îți dai seama că ai doar una”, se mai arată în scrisoarea trimisă de George Ivașcu Francmasonilor români.

Francmasoneria română are largi implicații în zona socio-culturală a acestei țări.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe langa multi alti omul este cultivat .....are minte....nu cenusa....
0
0
Parca asta era la PSD? Daca individul asta , a ajuns in fruntea Masoneriei, inseamna ca saraca organizatie o sa ajunga rau.
5
2
Nu l-ati gasit si pe Rusu acolo?
12
5
Domnul Presedinte iohannis cu six case ce functii are in masonerie si sri?
7
15
Constanta e plina de masoni parati si rataciti. Cum e posibil sa fie mare maestru venerabil un oarecare Ciciu un fost frizer?
39
2
A fost prezent si Lungoci?
15
4
DACA IVASCU A FOST ALES LA CONDUCEREA MASONERIEI......INSEAMNA CA S A ALES PRAFU SI DE MASONERIE...
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367