REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Alegeri în Ucraina: Poroşenko şi Zelenski îşi fac teste antidrog

Alegeri în Ucraina: Poroşenko şi Zelenski îşi fac teste antidrog

Replica API 6 aprilie 2019 | 00:00 374

Petro Poroşenko şi Volodimir Zelenski

Cei doi candidaţi rămaşi în cursa pentru preşedinţia Ucrainei - preşedintele în exerciţiu Petro Poroşenko şi actorul de comedie Volodimir Zelenski - s-au supus vineri unor teste antidrog, relatează AFP.

Poroşenko s-a prezentat vineri dimineaţa la cabinetul medical al Stadionului Olimpic din Kiev, unde i s-a luat o probă de sânge. Procedura a fost transmisă în direct pe pagina sa de Facebook, iar medicii au precizat că s-au prelevat şi eşantioane de păr şi o probă de urină, care vor fi analizate în patru clinici private şi publice.

Conform primelor rezultate, anunţate de medicul-şef al unuia dintre spitalele implicate, "nu s-a descoperit nicio substanţă cu conţinut de droguri".

"Absenţa oricărei dependenţe de alcool şi droguri la un candidat şi viitor preşedinte este o chestiune de securitate naţională", a declarat Petro Poroşenko.

Testul menit să dovedească alegătorilor că niciunul din candidaţi nu este toxicoman sau alcoolic a fost impus de Zelenski drept condiţie pentru participarea sa la o dezbatere în direct cu actualul şef al statului, înainte de turul al doilea al alegerilor. O altă condiţie a fost organizarea evenimentului pe cel mai mare stadion din Kiev.

Duminica trecută, Zelenski a obţinut în primul tur al alegerilor cele mai multe voturi, circa 30%, aproape dublu faţă de Poroşenko. Cei doi se vor confrunta în turul al doilea pe 21 aprilie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108