REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Alegeri Locale 2020: AEP, apel către cetăţeni pentru implicare în procesul electoral

Alegeri Locale 2020: AEP, apel către cetăţeni pentru implicare în procesul electoral

Replica API 27 august 2020 | 00:00 1196

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, lansează un apel către cetăţenii români interesaţi să se implice în alegerile locale din data de 27 septembrie, recomandându-le să se alăture echipei AEP în calitate de preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, precum şi ca operatori de calculator.

Florin Mituleţu-Buică

"Odată intraţi în Corpul experţilor electorali şi în baza de date a operatorilor de calculator, cetăţenii au şansa de a participa la tragerile la sorţi pentru toate alegerile, având astfel posibilitatea de a contribui nemijlocit la derularea unor procese electorale corecte şi transparente", a explicat Mituleţu-Buică, potrivit unui comunicat de presă al AEP, scrie Agerpres.

AEP menţionează că funcţiile de preşedinte al biroului electoral al secţiei de votare, de locţiitor al acestuia, precum şi cea de operator de calculator în secţia de votare sunt plătite. Aceştia vor primi pentru fiecare zi de activitate o indemnizaţie de 250 de lei (pentru maximum cinci zile şi, dacă se organizează şi un al doilea tur, pentru încă trei zile).

Persoanele interesate să devină experţi electorali sau operatori de calculator pot trimite cereri la adresa de e-mail a biroului sau a filialei AEP din judeţul în care îşi au domiciliul. Datele de contact ale filialelor şi birourilor judeţene ale AEP sunt disponibile pe site-ul www.roaep.ro la adresa https://www.roaep.ro/prezentare/filiale/.

Mai multe informaţii privind Corpul experţilor electorali şi operatorii de calculator se regăsesc pe site-ul www.roaep.ro la următoarele linkuri: www.roaep.ro/instruire/corpul-expertilor-electorali/ şi www.roaep.ro/instruire/operatori-de-calculator-sectii-votare/.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La urma urmei este COVID votati va intre voi.Valabil pentru toate partidele politice.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272