REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ALEGERI LOCALE: Radiată din ALDE, Mariana Mircea LUPTĂ să REVINĂ!

ALEGERI LOCALE: Radiată din ALDE, Mariana Mircea LUPTĂ să REVINĂ!

Replica API 6 februarie 2020 | 00:00 355

Înaintea alegerilor locale din 2016, Mariana Mircea, fostul primar al oraşului Cernavodă, și-a făcut loc în ALDE, după ce PNL a refuzat să o desemneze candidatul partidului pentru funcţia de primar. S-a reorientat, crezând că va reveni pe fotoliul de edil, însă nu a avut noroc, așa că s-a mulțumit cu un locșor în Consiliul Local, cu gândul la alegerile din 2020. Din nou, visul Marianei de a ajunge la primărie s-a năruit, după ce a fost radiată din ALDE, pe motiv că nu și-ar fi plătit cotizația. Deși nu a urmat procedura internă a formațiunii în astfel de situații, fosta primăriță s-a grăbit la instanță cu o cerere, în speranța că, până la alegerile din vară se va termina și procesul…în favoarea ei. Având în vedere modul în care a decurs judecata pe fond și soluția instanței, sunt slabe șansele să revină în partid.

Mariana Mircea și-a pierdut calitatea de membru al ALDE, prin Hotărârea organelor partidului din data de 19 aprilie 2019. Împotriva actului de radiere a calității de membru al partidului, fosta primăriță a formulat contestație către Consiliul Teritorial de Etică și Arbitraj al ALDE - Filiala Constanța. În mai 2019, Consiliul Teritorial de Etică și Arbitraj al ALDE a respins contestația formulată de Mariana Mircea ca neîntemeiată. Această decizie i-a fost comunicată, însă nu a formulat apel la Curtea de Etică și Arbitraj a ALDE, structura superioară, competență a soluționa contestațiile, ci a mers direct în instanță. Mariana Mircea a relatat magistraților că a luat la cunoștință că a pierdut calitatea de membru ALDE, prin Adresa fără număr emisă de ALDE Filiala Constanța, din dată de 19 aprilie 2019, fără a avea nicio decizie atașată a vreunui organism care a hotărât radierea. Spune că procedura de radiere a sa din calitatea de membru ALDE este nelegală și nestatutară, deoarece au fost încălcate mai multe articole care privesc procedura de radiere. Fosta primăriță din Cernavodă susține că nici motivul radierii nu se susține, adică neplata cotizației, precizând că a plătit până în ianuarie 2019 două cotizații, cea de președinte organizație de oraș, în cuantum de 150 lei, și cea ce consilier local, în cuantum de 30 lei. Nu a plătit o a treia cotizație aferentă funcției de vicepreședinte filiala, în cuantum de 100 lei.

Fostul primar din Cernavodă a solicitat anularea măsurii de radiere a sa din calitatea de membru ALDE că fiind nelegală, nestatutară și lipsită de temei legal. În replică, reprezentanții partidului au susținut că Mariana Mircea nu a folosit procedura internă de soluționare a măsurii de excludere din partid. Magistrații i-au respins Marianei Mircea acțiunea, motivat de faptul că a depus acțiunea înaintea judecării contestației de către Consiliul Teritorial de Etică și Arbitraj ALDE- Filiala Constanta și, cu atât mai mult, înaintea rămânerii ei definitive prin apelare la organul superior, nefiind parcursă procedura prealabilă la organismele interne de soluționare a acestor acțiuni, conform dispozițiilor legale.

Mariana Mircea nu se lasă și uzează de toate căile de atac posibile. În acest sens, a formulat recurs la Curtea de Apel, fiind înregistrat pe rol marți, 4 februarie.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mariana un curvoi penal
8
1
Bai libidinosule iti place sa fi o marioneta ieftina a Marianei? Nu vezi ca lumea din orasul Cernavoda nu vrea sa auda de tine si "Mareana"? Sunteti 2 distrusi, 2 rebut.uri ale societatii!
9
0
sunt nego , frustratul, mai vreau o data sa fiu sef, i mi place , so frec
4
6
Roaga-te sa ai 300 voturi! Nu esti in stare sa faci campanie, baiete! Nu faci altceva decat sa arunci cu noroi in oamenii care chiar au fact ceva pt orasul asta! Tu ce dracu ai facut? Unde lucrezi sau ai lucrat? Ai idee macar cate capitole bugetare sunt in primaria cernavoda? Ai idee ce e un studiu de fezabilitate? Ai postat ca prostu ca vrei transparenta! Afla ca primaria primeste cereri si pe email, poti verifica online
2
3
Betiva vrea sa il propulsez pe Sparcaci prostul satului
12
1
Mareano, ce fata de cordoaica ai !
8
2
La revedere .... dna mary candidati la cochirleni ca asa poate mai ai sanse....acolo aveti sannsa sa cintati in cor cu , curciliii ...ha ha cine ride la urma ride .......mai bn
9
2
La puscarie cu betiva asta
10
3
Asta-i sora cu Mirela Matichescu ? Fetelor, inbuci ceva?
8
1
Daaaaluda de sine nu miroase a bine.
6
0
De abia te astept sa ti trag un numar
11
1
de abia te astept macar ca , consilier sa ti-o indes cu repetitie , am auzit ca esti tare buna la pat mai ales cand eti beata !
15
1
cele 7 dosare penale pe rol ce zic ? gata. ai expirat. o sa ajung eu consilier si o sa te servesc la fel de bine ca in anii trecuti. o sa mananc rahat in continuare pe facebook de unul si de altul
13
3
curvistina asta nu trebuia sa fie in puscarie...?!? iar vrea sa fie primarita ?!?
16
3
Saraciile astea n au o sutica in buzunar, d asta alearga cu limba de un cot sa fie cinstite la electorale. Stati acasa, amaratilor.
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212