REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ALERTĂ: ATAC CIBERNETIC la SERVERELE RADET!

ALERTĂ: ATAC CIBERNETIC la SERVERELE RADET!

Replica API 22 iulie 2020 | 00:00 2264

Regia Autonomă de Distribuire a Energiei Termice (RADET) Constanța a depus plângere împotriva unei soluții de neurmărire/netrimitere în judecată pe care a primit-o în cazul unui fost angajat care s-a logat la serverele informatice ale companiei.

Cum s-au petrecut faptele

Potrivit reprezentanților RADET: ”Este vorba de un salariat care a venit cu laptopul de acasă și s-a logat la serverele RADET. El nu avea voie să acceseze serverele pentru că el putea să facă foarte multe lucruri în momentul în care a dobândit acest acces. Noi nu am putut face dovada faptului a ceea ce a încercat el să facă, și din cauza aceasta a fost acea decizie a instanței. Noi acum am atacat acea decizie pentru ca instanța să mai analizeze o dată faptele. Cert este faptul că un băiat de la IT i-a lăsat o legătură VPN (rețea virtuală privată) și astfel el a avut acces la informațiile de pe serverele noastre. El lucra ca șef de sector, avea parte de exploatare, avea rețele de conducte.”

Plângerea se va judeca pe 15 septembrie 2020

Plângerea înaintată de către RADET se va judeca pe data de 15 septembrie, reprezentanții regiei sperând ca instanța să reconsidere decizia de neurmărire/netrimitere în judecată.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De care structura? Critica? Ceee?
0
0
Blestemul avariilor care se tin lant.
1
0
E vb de Madularescu si Ciuperca Daniel de la IT care au constituit impreuna cu altii un grup infractional. RADET este o regie de structura critica care nu poate accepta astfel de actiuni impotriva sa care pun in pericol furnizarea incalzirii si apei calde in Constanta.
1
4
de acum avaria radet
4
0
Moama ce date de NASA are RADET...
10
0
Ne ataca hakerii rusi vor sa ne incalzeasca apa rece jajajaja
12
1
AU FURAT APA CALDA
11
0
ce titlu prost si ce stire... pai doar ce au confirmat autoritatile ca nu a fost niciun atac
10
0
Stire de stire, aceasta firma RADET este falimentara prin neperformantele ei, salarii mari ale conducerii, desi de la an la an au tot mai putini clienti. Nu au reusit macar apa calda pe timp de vara sa o incalzeasca cu dispozitive solare, dar ei priecteaza filme cu dezastre in care specifica alternativa energdetica sigura pe care numai ei cred in asa ceva. Zilnic au avarii si intreruperi in retea. Asa ca ce naiba sa fure hackerii din serverele lor??? Poate conturile bancare ale directorilor???
11
0
stire de cacat
14
1
Traianul se surpa si din cauza scurgerilor repetate din aceste tevi , canalizatii pluviale si menajere ... ce izvoare...
9
0
americanii ne fura agentul termic
11
1
Pierdeti mult mai mult prin carpaceala tevilor care ar fi trebuit schimbate de 20 de ani. In fiecare saptamana spargeti carosabilul pe Traian..
15
0
A furat informatii tehnologice de varf pentru nasa si China.
22
1
De asta se tot sparg tevile si nu avem apa calda .
32
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272