REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.8° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

ALERTĂ! Avocatul Poporului sesizează CCR pentru cele 25 de OUG date de Guvern

ALERTĂ! Avocatul Poporului sesizează CCR pentru cele 25 de OUG date de Guvern

Replica API 5 februarie 2020 | 00:00 430

Avocatul Poporului, Renate Weber, nu a mai așteptat sesizări de la partidele politice și arată că își rezervă dreptul de a ataca la Curtea Constituțională Ordonanțele de Urgență emise într-o singură seară de Guvern.

foto: paginaeuropeana.ro

”Avocatul Poporului consideră că adoptarea într-o singură ședință de Guvern a unui număr de 25 de ordonanțe de urgență este nu doar fără precedent, ci o gravă abatere de la normele art. 115 din Constituție, Guvernul substituindu-se practic Parlamentului.

La momentul adoptării lor, unele acte normative erau deja în procedură parlamentară, urmând să fie votate de “unica autoritate legiuitoare a țării”, așa cum este definit Parlamentul de către Constituție. De asemenea, au lipsit avizele Consiliului Legislativ și ale Consiliului Economic și Social, deși există o obligație legală fermă privind existența acestora anterior adoptării unei ordonanțe de urgență.

Avocatul Poporului își rezervă dreptul de a sesiza Curtea Constituțională cu excepții de neconstituționalitate privind acele ordonanțe de urgență care aduc atingere direct sau indirect drepturilor fundamentale și cele care încalcă decizii anterioare ale Curții Constituționale”, arată Avocatul Poporului, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Normal!asa si trebuie!
1
2
Vreau sa lucrez la stat , sa cumulez pensia cu salariul , dati-mi pensia speciala 8napoi ! Nu imi ajung banii pentru paine , sunt nevoit sa mananc icrele negre cu mamaliga !
11
0
Daca PSD dadea 25 de ordonante intr-o noapte acum toti muistii se aflau in Piata Constitutiei unde se bateau cu jandarmii. Asa acum mucles. Totul este bine si normal ce fac jegurile galbene.
7
6
Avocatul treaz? Te doare capul ce a facut pana acum
7
3
Este"noaptea ca hoti" partial,pentru ca ordonanta aia pe care au dat-o PSDisti in noaptea aia ca hoti cu toate ca era doar o singura ordonanta avea ca scop dezincrimarea abuzului in serviciu,daca ordonanta aia trecea R.MAZARE,N.CONSTANTINESCU,L.DRAGNEA si multi alti erau nevinovati si furtul din bani statului era la liber,adica furturile astea pe care le vedem noi acum sunt maruntisuri.
6
5
Avocatul poporului cvasinecunoscut s-a trezit din amortire si vrea sa faca valuri.
17
7
Noaptea ca hotii?
11
7
avocatul poporului, de fapt ar trebui sa se numeasca " avocatul PSD " platit de popor, ca asa s au invatat, oameni slugarnici in puncte fierbinti ! din cauza PSD exista pensii speciale si salarii absolut enorme si total nemeritate la magistarati ,grefieri, samd...
24
11
Noaptea ca hotii! Ca e psd sau ca e pnl, aceeasi borfasi!
13
6
Ccr estw psd in persoana de ce sa sesizeze psd
10
9
politicul asa e la noi!
5
1
asa sa faci. In cazul PSD nu au existat derapaje. Imbuibaitii aia imputiti de la PSD au furat de au rupt. Acum in disperare de cauza ies pe scena si se lauda.Luaiar Dinca in masina pe fiecare sa ...ii plimbe
16
9
scroafele lui CACP Tariceanu
17
4
daca uvernantii muncesc, de ce muncesc? daca nu muncesc, de ce nu muncesc? Astia sunt harnici.
6
10

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212