REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Alertă! Cum dau pușcăriașii din penitenciar țepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”

Alertă! Cum dau pușcăriașii din penitenciar țepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”

Victor ROTARU 31 iulie 2023 | 00:00 2745

Metoda „accidentul” este o tehnică de înșelătorie foarte utilizată în rândul hoților, care își aleg cu atenție victimele și căută în general persoane de o vârstă mai înaintată, cărora le spun că o rudă foarte apropiată a acestora a suferit un accident și are nevoie de bani rapid. Cele mai mari escrocherii prin metoda „accidentul” sunt comise din penitenciare, de către deținuți care reușesc să introducă în închisoare, cu sprijinul unor persoane de încredere de „afară”, telefoane mobile. Paul N., a reușit să păcălească două persoane în aceeași zi prin această metodă, cu ajutorul altor persoane din penitenciar, primind astfel peste 80 de mii de lei și mai multe bijuterii din partea păgubiților. 

Alerta! Cum dau puscariasii din penitenciar tepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”

Totul s-a întâmplat pe 2 noiembrie 2022, atunci când Ion C. a fost apelat de către o persoană necunoscută, care i-a transmis faptul că sora soției sale a căzut în baia imobilului în care locuiește, ocazie cu care și-a fracturat coloana vertebrală și gâtul. Bărbatul i-a mai spus că este necesar ca femeia să fie transportată cu un elicopter SMURD în cadrul unui spital din Municipiul București, în vederea efectuării unor intervenții chirurgicale ce nu pot fi făcute în Constanța. Legat de costuri, șarlatanul i-a transmis bărbatului că este necesar ca persoana vătămată să suporte cheltuielile de transport și ale intervențiilor chirurgicale, în sumă de 92.000 lei.

Alerta! Cum dau puscariasii din penitenciar tepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul” Foto cu rol ilustrativ

După discuția telefonică, un trimis de-al așa-zisului doctor, Paul N., s-a prezentat la casa lui Ion C. pentru a lua banii, acesta dându-i 71.800 de lei. La aproximativ o oră după ce bărbatul a plecat cu banii, Ion C. a apelat-o telefonic pe sora soției, ocazie cu care a întrebat-o cum se simte, iar aceasta i-a spus că este bine și că nu a suferit niciun accident sau vătămare corporală. În acel moment Ion C. și-a dat seama că a fost victima infracțiunii de înșelăciune, fiindu-i cauzat un prejudiciu total de 71.800 lei.

Alerta! Cum dau puscariasii din penitenciar tepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul”

În aceeași zi, Veronica B. a fost apelată de către o persoană necunoscută, care s-a recomandat a fi fiul său și care i-a spus plângând faptul că s-a accidentat la nivelul coloanei, în urma unei căzături, iar din această cauză trebuie să treacă printr-o intervenției chirurgicală costisitoare. Escrocul i-a spus că este nevoie de o sumă mare de bani, mai exact de toți banii pe care femeia îi are în casă, pentru a i se efectua toate procedurile și intervențiile chirurgicale necesare vindecării. În continuare, apelul telefonic a fost preluat de către o persoana de sex bărbătesc, care s-a recomandat a fi „doctorul” și care i-a spus faptul că presupusul fiu s-a accidentat foarte grav. Așa-zisul doctor i-a solicitat suma de 35.000 de euro necesară efectuării tuturor intervențiilor. Veronica B. i-a comunicat acestuia faptul că deține în casa doar 8000 de lei și câteva bijuterii din aur. Ulterior discuției telefonice, la ușa imobilului s-a prezentat Paul N., care a jucat rolul reprezentantului doctorului din cadrul SCJU Constanța. Veronica B. i-a înmânat acestuia un plic ce conținea: suma de 8.000 de lei, un lanț cu pandantiv, două inele și o verighetă, toate din aur.

Alerta! Cum dau puscariasii din penitenciar tepe de zeci de mii de euro prin metoda „Accidentul” Minută judecătorească

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Paul N. la 2 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitatea la înșelăciune în formă continuată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai banuta si balosu stiu de astea dar sunt legați
0
0
Deci trebuie să măresc șpaga la introducerea de telefoane.
0
0
Anp . , mai bine sa- i uram ! ,, LA MULTI ANI !, PENTRU MAINE SI REINTOARCEREA IN ANP
0
0
sa fie condamnati cei care inlesnesc introducerea telefoanelor in penitenciar, sa fie sporita pedeapsa celor ce apeleaza la metoda asta cu maxim si complicii lor, sa fie schimbati comandantii de penitenciar unde se permite asa ceva si sa vedeti ca nu se mai intampla, hai ca nu e greu, unde sunt autoritatile statului de drept acum?
3
0
totusi trebuie sa le dam credit hartistilor daca joaca asa bine incat pacalesc oamenii cu zeci de mii de lei, nu credeam ca in saracia asta sunt oameni care tin zeci de mii de lei in casa, e saraci romanii tare
3
1
Telefoanele cum ajung în cameră si la ce preturi, întrebăm si noi pe gardieni?!
8
0
ion c avea banii aia furati daca ia dat asa repede.trbuia sa sune intii sa vada care este problema cu cumnata,nu asa
2
0
La Vama Veche în stația de microbuz CT 47 CHI și CT 99 SKO ia toti calatorii din statia de microbuz și politia se face ca vede desi sunt 3 camere acolo dar pe unchiu l-a amendat si i-a luat numerele asta e politia romana
4
0
pe vremea dumneavoastra se intampla la fel?! se da vina pe sistem , mai mult , in articol .Elaborarea programelor de psiho... cu joc de rol au rezultate!!!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468