REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Alertă în Port: un marinar a căzut în apele mării şi este de negăsit

Alertă în Port: un marinar a căzut în apele mării şi este de negăsit

Replica API 9 mai 2013 | 00:00 119

Căutat şi cu elicopterul de Forţele Navale

Căutat şi cu elicopterul de Forţele Navale

Un marinar a dispărut în apele mării. Tragedia s-a produs marţi, 7 mai, în jurul orelor 23.00, cînd ambarcaţiunea în care se afla s-a deplasat pentru a prelua o persoană de pe un alt vas. Marinarul s-a dezechilibrat şi a căzut în apă, între cele două nave, la ieşirea din Portul Constanţa. Au fost începute căutările, însă fără succes. Bărbatul este marinar pe Canal Services 4 şi ar fi urmat să se căsătorească săptămâna viitoare.

La data de 7 mai a.c., ora 22.30, poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime au fost sesizaţi telefonic de către dispecerul de serviciu din cadrul unei societăţi comerciale, despre faptul că un marinar din cadrul societăţii a căzut în acvatoriul portuar. Din primele verificări s-a stabilit că marinarul, G. Nicuşor, de 31 de ani, din Constanţa, fiind de serviciu pe o pilotină ce aparţine societăţii comerciale, în timp ce efectua operaţiuni de debarcare a pilotului de la bordul unei nave, pavilion Singapore, s-a dezechilibrat şi a căzut în apă, în aproprierea digului de larg- Port Constanţa Sud-Agigea. La faţa locului s-au deplasat ambarcaţiuni aparţinând Căpităniei Port Constanţa, poliţişti din cadrul Gărzii de Coastă, A.R.S.V.O.M., precum şi cei ai societăţii în cauză, care efectuează operaţiuni de căutare a marinarului în apele bazinului portuar. Totodată reprezentanţii Căpităniei Zonale Port Constanţa au luat măsura suspendării operaţiunilor de intrare şi ieşire a navelor din Porturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud-Agigea, între orele 23.30/07.05.2013 - 04.00/08.05.2013, pentru a se continua operaţiunile de căutare a marinarului în condiţii de siguranţă. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. "Un elicopter al Forţelor Navale Române a participat, în data de 8 mai, la operaţiunile de căutare a unui marinar de pe pilotina C14, căzut în apă, în zona portului Constanţa, în jurul orei 22.00, în timpul manevrelor de acostare a pilotinei la scara de pilot de la nava M/V Inventana. Aria de survol a fost cuprinsă între Tuzla, Eforie şi digul de sud al Portului Constanţa, pe o suprafaţă de aproximativ trei mile marine pătrate, la altitudine joasă. Misiunea s-a executat conform procedurilor şi a Planului de cooperare dintre Ministerul Apărării Naţionale şi autorităţile civile, privind intervenţia unitară în situaţii de urgenţă. Operaţiunea elicopterului IAR 330 Puma Naval de căutare s-a desfăşurat în intervalul orar 12.30-15.00, ca urmare a solicitării Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, transmisă Statului Major General", au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212