REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Alertă în Rusia! Caz de antrax descoperit în vestul țării

Alertă în Rusia! Caz de antrax descoperit în vestul țării

Replica API 21 iunie 2022 | 00:00 746

Un locuitor al regiunii Stavropol din sud-vestul Rusiei a contractat antrax. Guvernatorul regiunii susține că nu există nici o amenințare de răspândire a bolii, potrivit agenției ruse RIA.

„Un locuitor al satului Rozhdestvenskaya a fost diagnosticat cu antrax. Pacienta se află într-o stare satisfăcătoare, se află sub supravegherea medicilor. Nu este vorba despre o amenințare la adresa vieții”, a scris guvernatorul Vladimir Vladimirov pe canalul său de Telegram.

El a precizat că în casa de pe teritoriul așezării se iau măsurile preventive necesare. „În primul rând, în incinta însăși a fost efectuată dezinfecția finală și profilaxia antibiotică preventivă pentru persoanele de contact, precum și vaccinarea animalelor de fermă și monitorizarea veterinară constantă a acestora”, a menționat șeful regiunii.

Potrivit acestuia, se desfășoară o muncă explicativă cu locuitorii satului, nu există niciun pericol de răspândire a bolii. „Vor fi stabilite toate circumstanțele incidentului, sursa bolii. Instrucțiunile relevante au fost date serviciilor noastre. Țin situația sub control”, a subliniat șeful Teritoriului Stavropol, scrie stiripesurse.ro.

Cu toate acestea, pacienta, în vârstă de 50 de ani, susține că nu este prima dată când se confruntă cu o problemă similară.

„Am avut un abces. Sângele s-a adunat sub piele, iar acum mi s-a întunecat degetul. Medicii au pus diagnosticul antrax. Nu am nici o iritație, absolut nimic. Totul este în regulă. Sunt o femeie sănătoasă de 105 kilograme”, a declarat pacienta.

Ea a precizat că același deget a durut-o în urmă cu opt ani, dar atunci femeia și-a vindecat singură rana. La sfatul localnicilor, pacienta a legat fire albe și negre la falangă și totul a dispărut. La ferma unde femeia a participat la măcelărirea unui taur, experții serviciului veterinar au făcut o razie. Acolo au fost găsite cinci vaci, 64 de oi, 12 cai și un măgar, toate au fost deja vaccinate. Cu toate acestea, fermierii nu au raportat prezența animalelor la departamentul agricol al administrației locale din 2020.

Antraxul este o boală infecțioasă acută a animalelor și a oamenilor, caracterizată prin septicemie, leziuni ale pielii, intestinelor, plămânilor, amigdalelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614