REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Alertă la Constanța! Operații suspendate, din cauza unui medicament folosit după anestezie

Alertă la Constanța! Operații suspendate, din cauza unui medicament folosit după anestezie

Replica API 25 septembrie 2022 | 00:00 4307

Spitalul Judeţean Constanţa a suspendat operaţiile care nu sunt urgente din cauza stocului limitat dintr-un medicament folosit după realizarea anesteziilor, care are rol în decontractarea musculaturii pacientului.

” Cele mai multe spitale au probleme cu acest medicament care lipseşte din cauza producătorului. Noi avem un stoc, dar dacă facem toate operaţiile care nu sunt urgenţe într-o săptămână rămânem fără el. Am luat în calcul suspendarea operaţiilor care nu sunt urgente şi care pot fi amânate pe o perioadă de o săptămână, o săptămână şi jumătate şi să ţinem stocul de medicament pe care îl avem pentru operaţiile urgente în cazul unor accidente, traumatisme. În cazul unui accident cu victime multiple suntem obligaţi să intervenim. Din această cauză am amânat operaţiile urgente, cezarienele”, a declarat managerul Spitalului Judeţean Constanţa, care a precizat că această problemă este una la nivel naţional.

El a precizat că Miostinul, care are neostigmină substanţa de bază se foloseşte după anestezie.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gresit tataie....Intri cu o boala si pleci mort ai vrut sa zici.
1
0
Intri cu o boala pleci cu cinci dr Spaga
1
0
Da da e alerta maxima dar nu pentru cadrele medicale ci pentru pacienti.Cica au fost introduse la intrare in toate sectiile spitalului dar in special la sectia chirurgie a unor aparate productie romaneasca da masurat spaga. Aparatul se numeste spagometru,spagmetru sau spag-in mana-manometru.De aceea nu se mai fac operatii si alde alea.Este oprit totul pana nu se finalizeaza montaju.
4
0
"Reteta " sigura sa mori ,mergeti la spitalul judetean Constanta !
4
0
aveti vaccinuri pentru covid cumparate de catu !!!!
8
1
Grija fata de pacient este la cote minime
12
0
O stire de cacat .!!! Eu zic sa incepeti sa investigati ce se intampla in spitalul acela nu sa scrieti de un medicament !! Sunt atatea cazuri de malpraxis pe rol intetesativa la colegiul medicilor din constanta , la politia judetului constanta sa vedeti cate reclamatii si dosare sunt pe rol si dupaia postati articole despre Spitalul nostru !
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614