REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALERTĂ la Constanța! Un DEȚINUT de la Poarta Albă a EVADAT

ALERTĂ la Constanța! Un DEȚINUT de la Poarta Albă a EVADAT

Replica API 3 august 2017 | 00:21 780

Criminal: a înecat un copil!

Criminal: a înecat un copil!

Agitație la malul mării! Un condamnat pentru omor, care își ispășea pedeapsa la Poarta Albă a evadat la data de 3 august, în jurul orei 9.00. Oamenii legii s-au mobilizat, fiind organizate filtre la nivelul județului. În aprilie 2017, individul a cerut să fie eliberat condiționat, dar magistrații i-au respins cererea, urmând a fi analizată în decembrie. Valentin Perdeicu, din Borca, a înecat un copil în anii 2000.

Persoana privată de libertate Valentin Perdeicu, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, încarcerat în Penitenciarul Constanța - Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru, pe 3 august, la ora 9.00, la care era repartizat, respectiv S.C. Avicola S.A din localitatea Lumina, județul Constanța. Deținutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 13 deținuți, care executa muncă necalificată, sub supraveghere. Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim deschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată în luna decembrie 2017. Bărbatul, în vârstă de 38 ani, cu domiciliul în localitatea Piatra Neamț, are constituție atletică, înălţimea de 168 cm., păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni lungi de culoare gri deschis și un tricou de culoare verde deschis. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanța. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. În cazul în care deţineţi informaţii care ar putea ajuta la identificarea sau capturarea deţinutului, vă rugăm să contactaţi cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sunaţi la numărul unic de telefon 112. De asemenea, puteţi contacta Penitenciarul Constanța – Poarta Albă la telefon 0241 – 853777, fax 0241-853524. Persoană de contact: purtător de cuvânt – comisar șef Botezan Gabi, telefon: 0740/114310, e-mail: gabi.botezan@anp.gov.ro.

Cum s-a petrecut crima: a înecat un copil!

Crima s-a petrecut pe 24 iulie 2000, potrivit radioiasi.ro, după ce acuzatul consumase cîteva beri şi peste 500 de grame de tărie. La un moment dat, într-un bar, acesta i-a spus unui cunoscut că merge să-i ia gâtul cu coasă vecinului său Mihai Tătaru, în vârstă de 84 de ani. Din fericire, acesta nu a fost găsit, însă tânărul era hotărît să facă moarte de om. A mers în colonia Sabasa, la Maria Amariucăi, hotărât s-o omoare, luând cu el o curea din cauciuc. Se pare că femeia a întreţinut relaţii sexuale cu el, dar de ceva timp trăia în concubinaj cu alt bărbat. De acest lucru aflase şi viitorul criminal şi dorinţa de răzbunare nu-i dădea pace. Femeia nu era acasă, aici găsindu-l doar pe fiul ei cel mai mic, Ionuţ Cobuz. Copilul a fost ademenit să meargă să facă o baie şi în timp ce se bălăcea, Perdeicu s-a apropiat pe la spate şi, prinzîndu-l de gât, l-a izbit repetat cu faţa de bolovanii din albie, ţinându-l câteva minute cu capul în apă. I-a dat drumul doar când a fost sigur că acesta s-a înecat. Pentru a nu fi descoperit cadavrul, a pus peste el două scânduri groase şi un bolovan de aproximativ 30 de kilograme. După crimă, Valentin Perdeicu a mers acasă şi a povestit cele petrecute.

Update

Valentin Perdeicu, deținutul de la Poarta Albă care a evadat pe 3 august, la ora 9.00 dimineața, a fost prins în jurul orei 16.00, în Vrancea. Acesta se afla într-un autoturism

Ce spun reprezentanții penitenciarului

În data de 03.08.2017, în jurul orelor 16.00, persoana privată de libertate Perdeicu Valentin, condamnat la 20 de ani pentru omor, în vârstă de 38 ani, care a părăsit punctul de lucru de la S.C. AVICOLA S.A din localitatea Lumina, județul Constanța, a fost capturat.

Cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Vrancea l-au capturat pe deținutul în cauză, în timp ce se deplasa în localitatea Tișița, situată la aproximativ 20 km de Focșani.

Deținutul va fi încarcerat la Penitenciarul Focșani, urmând a fi transferat și reîncarcerat în cel mai scurt timp la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă. Menționăm că în acest caz, au fost sesizate organele competente, pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca nu a evadat timo de 17 ani in perioada mult mai grea de la inceput cine credea ca o sa evadeze acum cand deja fusese odata in comisia de liberare conditionata? Ceva s-a intamplat de a recurs la acest gest pt ca oricum penitenciarul este viata lui! El nici nu mai stie cum arata banii dupa 17 ani de cusca
0
0
un moldovean
1
0
In Constanta e plin de moldoveni violatori
3
0
Urma sa fie propus in decembrie pt eliberare conditionata - probabil ca la anul se si aproba.. Asa da legislatie idioata! Pai, boilor, care permiteti astfel de 'portite de scapare' golanul asta a omorat un copil premeditat, cu buna stiinta - dati-i drumul..iar pe ala care a furat de foame -si nu-s de acord cu asta- tineti-l acolo ca de..e hotz. Eliberati criminalii, ii tineti in regim deschis? Bravo voua, asa da legislatii favorizante...tineti-o tot asa...sper sa va caute pe voi intai astia cand or iesi conditionat. Bafta la peste, paznici idioti
8
0
Rusine celor care trebuia sa-l pazeasca! Doar nu asteptau sa le pazeasca detinutii ce-i ce ne conduc!Cei care nu au pazit detinutii sa plateasca cheltuielile ptr opertiune de recuperare a evadatului
9
2
Si......totusi pentru aceasta pleava a societatii sunt solicitati niste oameni, carora li se vor taia niste drepturi. RUSINE celor ce ne conduc!
7
8
Moldovean....normal
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218