REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ la Penitenciarul Poarta Albă! Doi deținuți au încercat să EVADEZE!

ALERTĂ la Penitenciarul Poarta Albă! Doi deținuți au încercat să EVADEZE!

Replica API 30 octombrie 2018 | 01:09 632

Doi deținuți care s-au inspirat, cel mai probabil, de filme de genul Prison Break au pus pe jar gardienii de la Penitenciarul Poarta Albă, după ce au încercat să evadeze precum în filmul amintit! Cei doi au fost căutați o noapte întreagă, într-un final angajații unității de detenție reușind să-i găsească și să le dejoace planurile.

La Penitenciarul Poarta Albă a fost dată alarma, în noaptea de duminică spre luni, 28 spre 29 octombrie a.c., în momentul în care s-a constatat că doi deținuți lipseau din celula lor. Toată noaptea - mai precis, mai bine de nouă ore! - au fost căutați prin toate ungherele unității de detenție, pentru ca, spre dimineață, să se dea de urma lor: erau ascunși într-o clădire dezafectată din incinta unității. Cei doi își făcuseră planul, să stea ascunși în clădirea respectivă, de unde intenționau să se furișeșe în afara penitenciarului.

„Au părăsit secția de detenție și s-au ascuns în interiorul secției de deținere. A fost alarmată unitatea, echipele de căutare au făcut cercetări și au fost găsiți, erau ascunși într-o clădire dezafectată. Fapta lor este încadrată la tentativă de evadare și urmează să fie realizate cercetări”, a precizat pentru „Replica de Constanța” Gabi Botezan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Poarta Albă.

Menționăm că acesta este al doilea incident, în două săptămâni, în care gardienii penitenciarului sunt alertați pentru că deținuții încearcă să evadeze. Pe 17 octombrie a.c., polițiștii de penitenciare au dat alarma după ce deținutul Stelică Constantin, din Ialomița, care ispășea o condamnare pentru furt calificat, a dispărut de la locul de muncă din afara penitenciarului, faptă care este încadrată la evadare. Bărbatul era angajat cioban la o fermă din apropierea unității de deținere, iar în ziua respectivă nu mai era de găsit. După aproximativ o oră de căutări a fost găsit: era beat mort, într-o țeavă de canalizare dezafectată! În momentul în care a fost găsit, deținutul avea o alcoolemie de 1,78, iar asupra lui avea un telefon mobil și două sticle cu băutură alcoolică. Pentru cele întâmplate, reprezentanții penitenciarului au trebuit să dea notă informativă superiorilor de la Administrația Națională a Penitenciarelor.

F.B.

Citește și: Un DEȚINUT de la Penitenciarul Poarta Albă a EVADAT

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108