REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ALERTĂ la Pescărie! Studente ale Universității Ovidius, aflate în IZOLARE în camera de cămin

ALERTĂ la Pescărie! Studente ale Universității Ovidius, aflate în IZOLARE în camera de cămin

Replica API 28 februarie 2020 | 11:43 900

Două studente din cadrul Universității Ovidius din Constanța, întoarse recent din Italia, sunt izolate într-o cameră de cămin din Pescărie.

Studenții cazați în FN 2 sunt de-a dreptul revoltați și spun că nu li se pare o măsură de siguranță potrivită izolarea fetelor într-o cameră de cămin.

”Sunt un student cazat în căminul FN2 al Universității Ovidius din Constanța, vă aduc la cunostință că, în camera 311, sunt niste fete venite din Italia, iar ele sunt izolate in cameră de către conducerea universității. Nu mi se pare normal că izolarea studentilor suspecți de virusul de tip corona să se facă într-un cămin studențesc unde locuiesc foarte multe persoane. Menționez că acestea nu au voie să iasă din camera, doar pe doctorul caminului l-am vazut să intre la ele”, ne-a semnalat unul dintre studenții cazați în pescărie.

Purtătorul de cuvânt al Universității Ovidius, Valentin Vanghelescu, a confirmat faptul că fetele s-au autoizolat în camera de cămin. ”Fetele s-au întors dintr-o mobilitate Erasmus din zona Pisa. Această localitate nu se află în aria zonelor afectate de coronavirus. Au cerut autoizolarea, dar sunt asimptomatice. A fost anunțat Comandamentul pentru Situații de Urgență Constanța, urmează să se ia o decizie în legătură cu acestea”, a spus, pentru Replica, Valentin Vanghelescu.

De precizat faptul că, până la acest moment, sunt cinci persoane aflate în carantină, iar 137 de persoane sunt izolate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va duceti la voi acasa la familiile voastra ,de ce ati mai venit la camin?
0
3
@Geo, .... babaiatule, te-ai dat de gol !
0
2
Pentru toti absolventii de scoli complementare care se intreaba ce cautau studentele in Italia va aduc la cunostinta faptul ca cei care urmeaza cursuri universitare si postuniversitare pot pleca la studii in alte tari in cadrul unor programe. Vedeti!? ... Astazi ati mai invatat ceva
7
0
Foarte buna decizia ! Pt panicatii care tot comenteaza mai jos, nu erau obligate sa stea in carantina, puteau sa isi vada de treaba lor, apreciaza ceva bun in plm
13
2
Bai voi sunteti plecati cu pluta pe Dunare? Ce va isterizati ca muierile la menstruatie? Ba ca au fost la cules de morcovi ba ca sunt pe treaba. Fetele au fost prin programul ERASMUS. S I M P L U!
13
2
Andreea cred ca de mama lor vorbea cand spunea de culesul morcovului dar a gresit site-ul
10
1
Dragii mei, puteti sta fara griji deoarece eu si colega mea nu prezentam simptome, nu parasim camera de camin iar sigura persoana care intra este domnul doctor. Drept urmare puteti merge acasa sa va vizitati parintii fara probleme. Am rugamintea sa nu ne judecati pentru ca noi nu facem altceva decat sa respectam masurile impuse. Iar pentru cei care cred ca am mers la cules de morcovi, va rog sa cititi din nou reportajul unde specifica foarte clar ca am beneficiat de o mobilitate de studiu. Multumesc!
35
0
Izolarea este o masura preventive,insa unde si cum se face tine de cat de multe circumvolutiuni au decidentii. Stim deja ca avem autoritati duse cu pluta,tocmai de aia existand si lipsa de incredere ce genereaza golirea rafturilor magazinelor,panica populatiei. Dupa ce trece chestia asta,va fi ca dupa ce trece durerea de masea si renunti la dentist.Adica,toti pamplecii si idiopatii care fac autoritatile statului sa fie dispretuite de toata populatia vor ramane tot pe functii,nu se va schimba nimic pana la urmatoarea situatie deosebita si tot asa. Aia cu omul potrivit la locul potrivit e gluma.
10
2
ce cautau in Italia, la scos de morcovi ?
4
13
Asa rezolva autoritatile locale cazurile. Contribuie la migrarea virusului. Duceti va bai desteptilor si luati le cu o salvare special si duceti le in loc special. Nu imbolnaviti alti tineri, alte persoane. Sunati voi, la 112.Voi, studentilor.
10
5
Uite cine se isterizeaza acum, si aruncati isteria pe cei care se aprovizioneaza.
7
1
Eu pe mimi as pune-o in carantina... la nebuni
8
1
Ce vina avem noi ceilalti din camin ca ele au decis sa se autoizoleze intr-un camin plin de studenti? Suntem in pericol, ne e frica sa mergem acasa la parintii nostri. Ele nu au casa unde sa se izoleze? Dc nu le asigura isu un spatiu?
5
5
Si eu stau in camin si stiu de aceste fete,ne este frica sa plecam acasa la parinti in weekend,de ce nu sunt duse la Spitalul de Infectioase?suntem 400 de studenti,vreti sa ne imbolnaviti pe toti?A venit tata sa imi aduca mancare si nu a fost lasat in camin,oare de ce?ce ne ascundeti?
5
8
Ce au cautat in Italia ? Sa stea izolate acum.
4
15
Accesul este restrictionat in camine,cum sa se auto izoleze intr-un camin studentesc??sa se duca la ele acasa!
6
8
Niste studente venite din Italia suna a Dinca
4
14

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369