REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

ALERTĂ! LACUL TĂBĂCĂRIE este ACOPERIT de o POJGHIȚĂ VERDE

ALERTĂ! LACUL TĂBĂCĂRIE este ACOPERIT de o POJGHIȚĂ VERDE

Replica API 23 iunie 2020 | 00:00 3257

Cu toate că vremea de afară este prilej de bucurie pentru foarte mulţi dintre noi, iată că lacul din parcul Tăbăcărie are de suferit. Astfel, în ultima vreme acesta este acoperit de o pojghiţă verde, aceasta fiind formată din alge care au înflorit din cauza temperaturilor din ultima perioadă. Din cauza acestui fenomen, fauna din lac are de suferit, tot oxigenul fiind consumat de aceste alge.

Lacul Tăbăcărie formează un complex lacustru, împreună cu Lacul Siutghiol. Lacul Tăbăcărie ocupă o suprafață de cca 99 ha, pe când Siutghiolul se întinde pe o suprafață totală de 1900 hectare.

Cu toate că în ultimul timp, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral a organizat o campanile de ecologizare a lacului, în care a strâns peste 15 tone de gunoaie, iată că problemele nu s-au terminat pentru această rezervaţie naturală, algele înflorite consumând practic oxigenul necesar vieţii.

Adrian Bâlbă: Lacul o să se sufoce

„Este o înflorire argală, substanţă, organică coroborată cu temperaturile instalate brusc, care consumă pe timpul nopţii oxigenul peştilor dar şi al nevertebratelor şi care eutrofiază acest lac.

Lacurile urbane au această soartă, încărcare organică excesivă ce generează o cantitate de mare de mal, de alge. Ar trebui găsită o soluţie o maşinărie care sa scoată excesul de alge de acolo, altfel lacul o să se sufoce” a declarat pentru ziarul Replica, Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si vara trecuta,ce este nou?
1
1
SPUNEA UNU MAI JOS ASA E LACUL TREBUIE SECAT SI CURATAT COMPLET, DAR E DE MUNCA SI TREBUIE SI PRICEPERE. DEUNDE ASTA LA MANAGERII PLII BELITE E MAI USOR SA DAI DIN GURA
3
0
In fiecare primavara, Dambovita care strabate Bucurestiul, e curatata si se vede fundul, se vad pestii. Lacurile din Bucuresti sunt limpezi, curate, plutesc broaste testoase, sunt lebede, gaste, rate. Cum acolo se poate face curatenie, iar aici nu? Cum ? Aici toti sunt tampiti? De ce mai ocupa posturi de directori, de naiba sa-i ia daca nu stiu sa faca nimic?
7
1
curatenia e un lucru scapat de sub control aici, cu cine vreti, cu sefuti de birou si directorasi cu facultatea la privat in prag de pensie?
11
0
Lacul trebuie curatat complet prin golire.Din 1971 de cand stau langa acest lac, a fost golit de doua ori la aprox 20 ani odata.Se goleste ca o cada si ramane apa doar langa podetul de langa statia de epurare.Asa s-ar putea repara si malurile la care indiguirea este stricata.Se scoteau zeci de basculante cu nisip si...
6
0
Tabacarie a fost mereu asa.
3
3
"pojgita aia verde " se numeste matasea broastei si apare mereu in apa statuta .dar voi cu facultate la spiru nu aveti de unde sa stiti .
8
1
in fie care an !!
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272