REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALERTĂ MONDIALĂ: A aparut o nouă TULPINĂ a SARS-COV-2

ALERTĂ MONDIALĂ: A aparut o nouă TULPINĂ a SARS-COV-2

Replica API 4 aprilie 2021 | 16:33 7965

Aproximativ 70% dintre pacienţii cu coronavirus testaţi la un spital din Tokyo luna trecută au fost purtători ai unei mutaţii cunoscută pentru reducerea protecţiei vaccinurilor, a anunţat, duminică, postul public japonez NHK, citat de stiripesurse.ro

Mutaţia E484K, numită "Eek" de unii oameni de ştiinţă, a fost găsită la 10 din 14 persoane care au fost testate pozitiv la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital în martie, scrie news.ro.

12 din 36 de pacienţi cu COVID-19 au suferit mutaţia, fără ca niciunul dintre aceştia să fi călătorit recent în străinătate sau să raporteze contactul cu persoanele care au făcut acest lucru.

Potrivit Reuters, reprezentanţi ai spitalului nu făcut comentarii pe această temă.

Virusul E484K, noul coșmar al omenirii

O nouă mutație a coronavirusului a fost detectată în Japonia, la Tokyo, și naște îngrijorare în rândul cercetătorilor. Numită E484K, mutația a fost detectată la 70% dinte pacienții internați într-un spital din capitala țării „Soarelui Răsare”. Marea problemă este că această mutație s-a dovedit a fi extrem de rezistentă la vaccinuri.

Mutația, descoperită la persoane care nu au călătorit în afara Japoniei

E484K a fost descoperită la 10 din 14 persoane ce au fost testate pozitiv în Tokyo, la Tokyo Medical and Dental University Medical Hospital. Testele celor 10 pacienți au fost făcute în luna martie. Din 36 de pacienți, 12 au suferit mutația, fără să fi călătorit în ultimul timp în străinătate. De asemenea, ei nu au menționat că ar fi avut vreun contact cu persoane revenite recent din alte țări. Conducerea spitalului nu a făcut niciun comentariu pe acest subiect, informează jurnaliștii de la Reuters.

Capitala Japoniei, Tokyo, trebuie să găzduiască cel mai mare eveniment sportiv al planetei

Și Japonia are mari probleme în ultima lună, din cauza creșterii cazurilor de infectare cu coronavirus. În perioada 23 iulie – 8 august, în capitala Japoniei sunt programate Jocurile Olimpice de Vară. Marele eveniment ar fi trebuit să se desfășoare în 2020, dar a fost amânat din cauza pandemiei.

Organizatorii au decis ca la Olimpiadă să nu participe alți spectatori decât cei locali. Măsură venită să preîntâmpine transmiterea virusului. De asemenea, participanții la Jocurile Olimpice vor trebui să respecte măsuri stricte.

„Ieşirea în afara Satului Olimpic este interzisă. Aceasta va fi posibilă doar în cazuri excepţionale, cu o permisiune specială. Atleţii şi angajaţii nu vor voie să asiste la competiţii din alte sporturi. Sosirea în Satul Olimpic va fi posibilă cu cel mult cinci zile înainte de startul competiţiei. Plecarea trebuie să aibă loc în decurs de 48 de ore de la terminarea competiţiei”, anunța Andrei Konokotin, directorul general al Comitetului Olimpic din Rusia, scrie evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca era asa grav covidu asta indiferent de tulpina , ar fi murit prin Africa milioane de oameni la fel si in India .
0
1
Eu zic sa inchidem magazinele si mai devreme acum!
5
1
Sunteti sum orice critica cu articolele voastre. Voi nu informati, voi raspanditi panica. Ziar de 2 lei
15
2
Pai da, o vor tine asa multi ani de acum incolo. Fiecare sezon cu mutatia lui. Hai pa
9
3
Mai duceti-va dracului cu tulpinile voastre!
10
2
Este tulpina sud africana se vorbeste de ea din ianuarie
6
1
Sa-i izoleze cineva pe asiaticii astia imputiti, ca au nenorocit intreaga lume!
9
3
Va iau tulpina in pwla!
18
6
Povestea virusilor trebuie sa continue. Reforma statului mai dureaza.
18
4
La momentul optim a aparut si tulpina japoneza. Chiar ma temeam ca se va mai tine olimpiada. Trebuie oprita si stat acasa. Niciun fel de socializare nu mai trebuie permis. Vreodata. Pentru vedem ca virusul e etern. Si cum este etern propun chiar sa ne sinucidem. Pastele mamii voastre cu tulpini si teste de kkt.
22
4
pentru asta de la 12-07 angajatii impreuna cu patronul tin statul.
12
2
cum se cuvine, fara masca si cati mai multi pe strada!
13
9
Aproape imuna. Ce exprimare de analfabet functional
15
2
Patronii tin statul de la patoni sunt bani de vaccinuri de tot cam ce iti trebuie tie sa ti dea statul moca daca mor patronii moare si statul
19
13
Imprastiem banii pe la toate ministerele, dam sporuri la profesori sa predea 2 ore de acasa din pat, facem demonstratii cu avocati in frunte, dar nu avem spitale. Nu intram in lookdown ca sa nu suparam patronii. Daca murim cu totii, mai conteaza economia si profitul patronilor?
22
25

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218