REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ALERTĂ! Pescador DISPĂRUT în Marea Neagră: Mai multe persoane au fost găsite DECEDATE Video

ALERTĂ! Pescador DISPĂRUT în Marea Neagră: Mai multe persoane au fost găsite DECEDATE Video

Replica API 17 mai 2021 | 21:19 7233

Un pescador a fost dat dispărut. Alarma a fost dată în cursul zilei de luni, 17 mai a.c.. Trei persoane au fost găsite fără suflare în zona Gura Portiței. Toate persoanele au fost identificate ca făcând parte din echipajul pescadorului. În continuare se efectuează căutări pentru găsirea persoanelor dispărute.

Potrivit informațiilor noastre, în căutarea acestuia au intervenit o ambarcațiune ARSVOM, o ambarcațiune a Gărzii de Coastă, un elicopter IGAV împreună cu un scafandrul al ISU Dobrogea. De asemenea, la solicitarea Gărzii de Coastă a intervenit și un elicopter de la Burgas, dar și Centrul Național Militar de Comandă intervine cu un elicopter.

La bordul pescadorului ar fi fost 5 persoane.

Update:

În jurul orei 10:56, în zona Gura Portiței, a fost găsită pe mal o persoană decedată, confirmată ca fiind din echipajul pescadorului.

Ora 12:25 - din informațiile de la MRCC (este responsabil de îndeplinirea atribuţiilor ANR cu privire la coordonarea activităţilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare) ar mai fi fost găsit 2 persoane, la mal, decedate, una tot în zona Gura Portiței, iar una în zona Vadu. Ambele persoane erau tot din echipajul pescadorului.

Până la acest moment au fost găsite 3 persoane decedate, din echipajul de 5 dat dispărut. În continuare se efectuează căutări pentru găsirea persoanelor.

ISU Tulcea a dislocat un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag în zona Gura Portiței pentru a răspunde prompt în cazul unei eventuale solicitări.

Video:

(sursa video: ISU Dobrogea +IGAV)

„Dispeceratul ISU Tulcea a fost anunțat în această dimineață, în jurul orei 8.15, printr-un apel la 112, despre posibila dispariție a unui pescador pe mare. Informații culese au fost comunicate operativ către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, dar și instituțiile implicate în operațiunile de căutare și salvare pe mare.” a declarat Nicolae Botezan de la ISU Tulcea.

„În data de 17 mai, în jurul orei 10.00, am fost solicitați de către Autoritatea Navală Română pentru a participa la căutarea de vieți omenești pe mare în urma dispariției pescadorului românesc Sea Shark 1, cu un echipaj format din 5 membri.

În momentul de față, Garda de Coastă participă cu trei nave și 20 de polițiști de frontieră. Căutările sunt în plină desfășurare pentru găsirea celorlați 2 membri ai echipajului și a pescadorului sub coordonarea ANR”, a transmis Petrișor Irimia, comisar Garda de Coastă.

.

.

Update 2:

Cei trei marinari morți, după ce pescadorul pe care se aflau s-a scufundat, au fost aduși cu o nava în portul Midia. Ceilalți doi membri ai echipajului sunt dați dispăruți și sunt căutați în continuare cu elicoptere, un avion, nave ale ARSVOM si ale Gărzii de Coastă. Din primele informații pescadorul s-a scufundat după ce a fost supraîncărcat cu rapană.

sursa video: Facebook Europa Press

Victimele, căutate cu un elicopter militar Puma Naval

Un elicopter Puma Naval cu o echipă de scafandri salvatori la bord, a executat în după-amiaza zilei de luni, 17 mai a.c., la solicitarea Autorității Navale Române, o misiune de căutare a două persoane dispărute în apele Mării Negre, în zona Gura Portiței, ca urmare a scufundării pescadorului „Sea Shark 1” (pavilion România).

Elicopterul Forțelor Navale a decolat de pe aerodromul Tuzla în jurul orei 16.30, la mai puțin de 60 de minute de la primirea solicitării de intervenție, s-a deplasat în raionul indicat din largul țărmului de la Gura Portiței, unde a cercetat o suprafață maritimă de aproximativ 110 km², dar echipajul nu a descoperit nicio persoană dispărută în apa mării.

În jurul orei 18.30, echipajul elicopterului Puma Naval a cerut aprobare de încetare a misiunii de căutare și s-a întors la baza din garnizoana Tuzla.

Forțele Navale Române sunt o instituție aflată în slujba fiecărui cetățean român și, la solicitarea autorităților publice sunt în măsură de desfășoare misiuni de intervenție în caz de urgențe civile și misiuni de asistență umanitară.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar un sef de siguranta navigatiei de la Herastrau ne mai scapa.
1
0
Flota de epave plutitoare.
3
0
Avarisimo bre
0
0
ANR se ocupa mai mult cu scoli pentru permise de barci si organizare examene.
12
0
Sincaneokmortuledevina
1
0
la politia frontiera Cernavoda declar pe proprie raspundere ca in noptile cand sunt de serviciu tin de sase ca braconierii sa pescuiasca pe fluviul Dunarea
16
3
Braconaj cu ajutor de la nivel inalt. Suntem chiar in mijlocul prohibitiei, cum doamne iartama astia pescuiau si cu novoadele in rezervatie. ANR numai jeguri de oameni de sus pana jos
25
3
nave facute cu anr-ul. ce sa le ceri? mai sint,sa vedeti mai departe.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367