REPLICA ONLINE CONSTANTA

35.4° Constanța Vin., 19 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6795
35.4° Constanța Vineri, 19 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6795
 

Alertă radiologică la cea mai mare uzină chimică din Crimeea: locuitorii, sfătuiți să evite plimbările în aer liber

Alertă radiologică la cea mai mare uzină chimică din Crimeea: locuitorii, sfătuiți să evite plimbările în aer liber

A.F. 6 ianuarie 2023 | 00:00 575

Rusia a desfăşurat trupe de protecţie chimică, biologică şi radiologică la uzina 'Krâmski titan' din Armiansk, oraş situat în nordul peninsulei Crimeea, anexată de Moscova în 2014, relatează joi numeroase media ucrainene, între care RBC.ua şi Krîm.Realii - serviciu al Radio Europa Libera (RFE/RL) pentru Crimeea - citând Centrul ucrainean pentru rezistenţa naţională de pe lângă armata ucraineană, notează Agerpres.

Nu se ştie deocamdată în ce scop au fost desfăşurate aceste trupe, însoţite de echipamente. Experţi ai Centrului ucrainean pentru rezistenţa naţională afirmă că ar putea fi vorba de exerciţii sau de un ordin al comandamentului trupelor de ocupaţie din peninsula anexată.

În orice caz, aceştia îi îndeamnă pe locuitorii din Armiansk să se abţină temporar de la plimbări în aer liber.

În acelaşi timp, Centrul pentru rezistenţa naţională subliniază că prezenţa militarilor ruşi la instalaţii ale industriei chimice reprezintă o încălcare a dreptului internaţional umanitar.

Direcţia principală de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) informase anterior că Rusia relochează trupe în nordul Crimeei pentru a-şi consolida controlul asupra teritoriilor ocupate în Ucraina.

În acelaşi timp, serviciile secrete ucrainene consideră că Federaţia Rusa ar putea lua în considerare Crimeea ca rampă de lansare a unor 'provocări nucleare' împotriva Ucrainei, notează agenţia de presă Ukrinform.

Rusia ar dispune în Crimeea de vectori purtători de arme nucleare terestre, aeriene şi maritime, potrivit unui purtător de cuvânt al GUR, Andrei Cerniak, citat de Krîm.Realii.

Armata rusă nu a comentat deocamdată aceste informaţii, notează publicaţia menţionată, citează stiripesurse.ro.

Anterior, un alt purtător de cuvânt al GUR, Andrei Iusov, declarase pentru postul de televiziune ucrainean Freedom că Kremlinul ar putea organiza 'provocări nucleare' dinspre teritoriul Crimeii şi al Belarusului.

"Da, există informaţii că Putin ia în considerare Crimeea ocupată şi teritoriul Belarusului pentru astfel de provocări. Toate aceste informaţii sunt urmărite, există informaţii în acest sens, aşa că nu va fi o surpriză", a declarat Iusov, citat de agenţia de presă Ukrinform.

Potrivit acestuia, Kremlinul înţelege clar că o astfel de mişcare va fi ultima pentru regimul lui Vladimir Putin. "Dacă o vor face, va fi doar mai rău pentru ei", a adăugat el, conform media ucrainene

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Rusii zic de ucrainienii ca sunt nazisti, dar ei isi pun litera "Z", adica jumatate de svastica pe echipament. Pai, ei sunt nazistii. Mai grav e ca astia care sustin invazia, sunt o corcitura ordinara intre bolsevici si nazisti, numiti bolsevico-nazisti.
0
0
Putorile astea de Putin si sustinatorii lui, care atunci cand occidentul spunea ca o invazie e iminenta (cred ca se bazau pe interceptari pt ca ordinul fusese dat cu mai multe saptamani inainte), ziceau ca occidentul e nebun si ca ei nu o sa atace niciodata Ucraina. Asemenea putori mincinoase traiesc si in Romania si Vlad Tepes a incercat sa ii starpeasca. Pacat ca nu a reusit! Dar poate altcineva va reusi...
1
0
Marș mă cu minciunile voastre de sclaveti ucronazisti
0
2

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712