REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Alertă și la Constanța! Viscol și ninsori abundente; Comandamentul de iarnă, convocat de premier

Alertă și la Constanța! Viscol și ninsori abundente; Comandamentul de iarnă, convocat de premier

A.F. 26 noiembrie 2023 | 00:00 7262

Peste 13.000 de angajați MAI sunt pregătiți să intervină în zonele vizate de atenționările de vreme severă de tipul cod galben și cod portocaliu de ninsoare și viscol. Comitetul Local de Situații de Urgență a fost convocat la Constanța, în urma avertizărilor venite din partea meteorologilor de cod galben și portocaliu de ploi și viscol. Constănțenii sunt rugați să evite deplasările și să rămână la domiciliu. 

Alerta si la Constanta! Viscol si ninsori abundente; Comandamentul de iarna, convocat de premier

Totodată, premierul Marcel Ciolacu a convocat comandamentul de iarnă pentru mâine, comandament din care fac parte miniştrii Internelor şi Transporturilor. MAI anunță că "în contextul atenționărilor de cod galben și cod portocaliu de vreme severă emise de către Administrația Națională de Meteorologie, potrivit cărora de astăzi, 25 noiembrie a.c., și până mâine, 26 noiembrie a.c., ora 16:00, în regiunile sudice, sud-estice și în zona montană, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitații însemnate cantitativ, ninsori, viscol și polei, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situația o va impune, intervențiile în sprijinul populației să se desfășoare fără probleme".La acest moment, peste 13.000 de angajați MAI, pompieri, polițiști și jandarmi, cu aproximativ 6.000 de mijloace sunt pregătiți să intervină pentru protejarea oamenilor, fluidizarea căilor de acces și pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo periculoase.

Atenționările emise de Administrația Națională de Meteorologie sunt următoarele:  

Cod Galben-valabil în intervalul 25 noiembrie 2023, ora 10:00 – 26 noiembrie 2023, ora 18:00. În intervalul menționat, în Dobrogea vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 60…75 km/h. 

Cod portocaliu-valabil de astăzi 25 noiembrie, ora 10:00 –  până mâine 26 noiembrie, ora 18:00. 

În perioada de timp menționată vor fi precipitații abundente, se vor acumula cantități de 50...60l/mp și izolat 70 l/mp. Începând din această noapte de sâmbătă spre duminică ( 25/26 noiembrie ) vor predomina ninsorile. Va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări cu rafale în general de 85...90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.  

În urma acestor avertizări venite din partea meteorologilor, constănțenii sunt rugați să evite deplasările și să rămână la domiciliu. 

„Am convocat Comitetul Local de Situații de Urgență și împreună cu membrii echipei vom acționa pentru a veni în sprijinul comunității. Îi asigur pe constănțeni că toate sesizările au fost preluate și vor fi soluționate. Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit măsuri rapide pentru a gestiona situația din teren. Echipele Primăriei, cele ale societăților prestatoare de servicii publice, precum și cele ale ISU Dobrogea sunt mobilizate pentru intervenții continue până la rezolvarea tuturor problemelor semnalate. Pentru moment, se intervine pentru decolmatarea gurilor de canalizare de frunzele care ar împiedica scurgerea apei, iar echipele societăților care întrețin copacii vor fi pregătite pentru a interveni în cazul în care rafalele de vânt vor doborî copaci. De asemenea, atunci când temperaturile vor scădea și va fi necesar, utilajele vor fi pregătite pentru a împrăștia material antiderapant. Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru municipalitatea constănțeană!”, a transmis primarul orașului Constanța, Vergil Chițac.

Constănțenii sunt rugați să evitați zonele periculoase, precum cele cu copaci, stâlpi, și panouri publicitare, să nu oprească/staționeze în apropierea copacilor sau a zonelor afectate pentru a putea interveni rapid pentru remedierea situației de fapt din teren. De asemenea locuitorii orașului sunt rugați să fie precauți și să raporteze orice problemă la dispeceratul Primăriei și la numerele de telefon indicate. 

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241.550.055   

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241.484.205 și 0341.922   

Dispecerat Biroul Protecție Civilă – 0737.552.271 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Aceasi situatie lipsita total de responsabilitate SI la Medgidia !!!!!! Copaci cazuti, venit aia , ciumpaviti , luat ce e gros restul abandonati pe trotuare strazi , cabluri rupte lasa te asa ..... P astia ii plati noi niste jokeri
6
0
IMPOTENTILOR !!!
11
0
Astia au ramas cu comitetele pentru situatzii de urgentza,aici unde sunt eu nu se aude nimic de comitete de tot felul,autoritatzile sunt pregatite pentru timpul de iarna din octombrie si cand este cazul ies la treaba cu utilajele si personalul de dezapezire lafel ca si in ani precedentzi caci nu este anul asta primul an cu zapada la sfarshit de noiembrie,noi oameni vedem cum se lucreaza,nu ne intereseaza pe noi de comitetele lor"daca sunt"noi shtim doar ca autoritatzile au cheltuit bani pentru dezapezire din taxele noastre si este obligatzia lor sa ishi faca treaba.ATAT.
10
0
13 000 de angajați ai MAI! Dar cine ii plătește și de unde!?
7
0
Parchetul trebuie sa intervina si sa puna sub acuzare factorii responsabili din primaria Constanta, pentru abuz in serviciu, referitor la copacii cazuti in Constanta si distrugerile cauzate!!! Nu e posibil ca dupa ani de zile in care primaria a fost instiintata ca trebuie toaletati copacii ( in special plopi ! ), acestia sa fie marcati de personalul primariei si sa nu se actioneze !!! Daca nu se condamna responsabilii, acum, ne trezim si alta data ca o sa cada copacii pe noi si dam vina pe natura, incalzire globala si alte bazaconii, in loc sa vedem ca e responsabilitatea celor care ne conduc pe plan local !!!
18
1
Doar 4x4 pe sosele
9
6
Un idiot a facut diguri din borduri si pamant in mijlocul drumului, la sensul giratoriu de la On Plonge jr si a inundat toata zona. Opriti nebunul geriatric !
15
0
Nu vedeti voi bine, afara este incalzire globala
20
2
Declarațiile făcute de primar: ,,Siguranța dumneavoastră este prioritară pentru municipalitatea constănțeană!”, este o mare minciuna! Voi nu ați fost capabili sa degajați de pe alei, trotuare, copacii căzuți și aveți o mare grijă : siguranța noastră? Constănțenii au nevoie de finalizarea lucrărilor din oraș , nu de luminițe de sărbători! Nu știu cum va suporta pământul ? Țara asta a devenit raiul incompetenților, a cheltuirii banului public aiurea.
30
1
La mine la Eforie e frumos, civilizat, am asfalt, merg canalizarile, e liniste. Constantenii sunt niste ji godii nerecunoscatoare. Le-am asfaltat tot orasul si tot nemultumiti sunt. Lasa ca vad ei in iarna asta.
20
4
Săracul Iohan... Îl prinde zăpadă în parc.
14
2
Este foarte eficient si util acest comitet. Este plin orasul mai ales parcul Tabacarie de copacii cazuti la furtuna trecuta. In multe locuri copacii cazuti au fost sectionati di abandonati pe strazi si trotuare... inteleg ca primarul e navetist dar nu exista nici un factor de raspundere in primarie care vada aceste probleme pe teren?
35
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468