REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ALERTĂ: Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat

ALERTĂ: Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat

Replica API 30 august 2020 | 01:04 23299

SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic National in dimineata zilei de 29 august 2020, din cauza aparitiei unei disfunctionalitati in partea clasica a unitatii fara impact pe partea nucleara.

Specialistii CNE Cernavoda lucreaza la remedierea cauzei in vedere reconectarii Unitatii 2 la SEN.

”Deconectarea automata s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand conform proiectului.

Precizam faptul ca deconectarea automata a Unitatii 2 precum si lucrarile de remediere nu au impact advers asupra securitatii nucleare a reactorului, pesonalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator.

SN Nuclearelectrica SA va reveni cu comunicat de presa la momentul reconectarii Unitatii 2 la SEN.”, precizează Cosmin Ghiță, director general al SN Nuclearelectrica SA., scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine mai sunt zdrentele de la conducere? Tot vechea cloaca? Nu erau acuzati penal?
2
0
dispecer de la snn?.cel care le stii pe toate...de ce plmea sa sfarsit cu u2 de la cernavoda?.datorita carantinarii bulangii cand au iesit afara din campus si datorita zguduielii au apasat pe alte botoane.unde plmea esti tu cornel bucur,postole,visu,serban,vacalau,si alte zdrente care aranjati examenele de angajare si promovare ?.au intrat la snn toate zdrentele cu pile cunostiinte si relatii...muie sa zburati cu reactoru mancamia ti zaralele de bagabonti si gangsteri.
9
1
Acum ce sa cred, titlul e idiot sau autorul e idiot?
3
2
fara impact pe partea nucleara...adica chiar daca avea tot asa se scria in presa
3
1
Bag pula, nu inteleg nimic.mai bine fac o laba si ascult Jadore.
15
2
Toti prostii facuti dispeceri si ingineri la apel de seara, o sa o opriti de tot de incompetenti ce sunteti,managemnt de cacat
12
8
sa scrie contra lui Vali...sereistilor..., din cauza voastra este tara unde este,adica vanduta toata!!! barem securistii tineau cu tara cu poporul...!!!
6
8
totul este posibil ,teoretic ,practic acest tot are o probabilitate mare, mica , probabilitate care depinde si ea de ceva ...posibil !Posibilitatea si certitudinea unora de a lua bani multi de la un giob face ca probabilitatea unei catastofe sa creasca , dar totusi e ceva ...probabil nu sigur pana intrun punct ...mortal!
7
4
bre nea cucu mai dat gata cu NOUL matale...eee hai sa iti zic ceva masina mea de 35 de ani nu se opreste in drum si daca ar face-o as face-o sa porneasca ,in schimb a ta aia din 2020. daca s a aprins un senzor in bord trebuie sa i iei cu targa bre..ceva nou nu rezoneaza niciodata dar niciodata cu ceva MAI BUN..e simplu nu e filozofie de nave intergalctice
7
6
mai prosti ca noaptea .explodeaza un sac de azotat de amoniu si cade un bloc.la voi cat de mare e e radiatia nu cate lume ar putea murii...voi aveti creierul prajit de la net si telefon mobil non stop...ce pretentii sa ai.na..adica sincer avem afise peste tot cum sa ne spalam pe maini in secolul 21..aduceti va aminte ca sunteti urmasii oamenilor de acum sute de mii de ani...uopic te tragi din melc tu la ce gandire lenta ai tovarase..
11
5
Mah Vali P.,esti doar un prost care vrea sa para destept. La Cernavoda sunt reactoare de tip CANDU, folosite pe scara larga pe toata planeta, cu avarii majore, statistic vorbind, odata la 3000 de ani, pe cand la Cernobal erau niste prastii cu grafit, folosite doar de rusi.
13
4
Mintea ta la ce temperatura lucreaza? ??
13
5
pentru Vali...nu cred ca e asa de tragic, cebtrala e mai noua, aia era de acum 30 ani...s au mai schimbat lucrurile
15
7
CNE Cernavoda foloseste celule de 6 kg uraniu si plutoniu, ca idee, Centrala de la Cernobil folosea 3,5 kg. Radiatiile in cazul CNE Cernavoda, in caz de explozie cu miez topit, vor fi matematic de 2 ori mai puternice decat Cernobil. Pentru Romania, ar fi sfarsitul lumii in caz de explozie cu miez topit. Miezul cu plutoniu arde la cca 20000 grade, apa se evapora instant la temperatura asta. Good luck.
11
15
Cand vine vorba de nucleare , cine mai crede ca cineva spune adevarul fmm!
21
3
Radiatii avem, de nimic nu beneficiem, acum sa bubuie si asta...in rest, le avem pe toate!
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108