REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alexandra DOICESCU, singura candidată din CONSTANȚA care a AJUNS în SEMIFINALA Miss UNIVERS România!

Alexandra DOICESCU, singura candidată din CONSTANȚA care a AJUNS în SEMIFINALA Miss UNIVERS România!

Replica API 20 august 2021 | 00:13 10351

În timp ce tinerele de vârsta ei visează numai distracție, fără să realizeze ceva notabil în viața lor, Alexandra Doicescu, din Constanța, muncește și studiază pentru a ajunge un mare medic chirurg. La 23 de ani, Alexandra provine dintr-o familie bună, cu tatăl medic, mama și frații avocați. Cu toții i-au insuflat valorile de care orice tânăr are nevoie pentru a urma un drum în viață drept și corect. Alexandra Doicescu este semifinalista la concursul Miss Univers România, a cărei finală va avea loc pe 28 august în București. Este pasionată de modă, dar nu are experienţă în modelling și nici nu a defilat pe marile scene ale lumii, pentru că a avut alte preocupări, precum studiul și activitățile caritabile. Nici nu a avut în plan să participe la concurs, a văzut anunțul pe internet și a aplicat. Ce a determinat-o să participe la concurs, mai ales că nu are experiență, care sunt planurile și proiectele ei, dacă va câștiga și va aduce coroana acasă, ne-a spus chiar ea, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanța.

Alexandra Doicescu a luat decizia de a participa la concursul Miss Univers România pentru a contribui din plin, eficient și activ la realizarea mai multor proiecte, dar și pentru a oferi un exemplu tinerelor de vârsta ei. Are spirit organizatoric, este responsabilă, hotărâtă, perseverență, inteligență, calități care au ajutat-o să se numere printre cele 25 de semifinaliste la concurs. Nu a cochetat niciodată cu modellingul, nu a urcat pe marile scene ale lumii și nu a defilat pentru designeri cunoscuți din România. Cu toate acestea, Alexandra și-a încercat norocul la concursul Miss Univers România… și a ajuns în semifinală, cu sprijinul Studio Distriqt.

Alexandra Doicescu: Am fost șocată când am aflat că sunt în semifinală!

”Nu am mai cochetat cu modelling-ul, dar îmi doresc să schimb ceva în această lume și de aceea am luat decizia de a participa la Miss Univers România ca să pot să aduc o schimbare în viața tinerilor, să fiu un model pentru fetele mai mici, să aibă și ele alte preocupări”, a spus Alexandra Doicescu. Toate etapele parcurse au fost online, urmând ca în perioada imediat următoare să meargă la București, pentru a parcurge și ultima etapă până la câștigarea coroanei. ”Nu mă așteptam să ajung în semifinală, pentru că sunt fete care s-au pregătit cu mulți ani în urmă, sunt concurente care participă de doi ani la acest concurs. Nu mă așteptat pentru că nu am experiență, dar am fost șocată la aflarea veștii, nu am știut cum să o primesc. Am început pregătirea să le ajung pe fete din urmă”, a continuat Alexandra.

A văzut anunțul pe internet și a aplicat, fără să aibă experiență în domeniu

Concret, ce a presupus pregătirea astfel încât să ajungă în semifinală? ”Am trimis online fotografii, filmări, am fost contactată. Mi s-a spus să trimit o descriere în limba engleză, deoarece se vorbește numai în engleză, ceea ce am și făcut. M-am descris succint și le-a plăcut. Mi-au cerut să mai trimit un filmuleț cu mine, am vorbit tot în limba engleză, spunând lucruri relevante despre persoana mea. Mi-au spus că sunt una din cele 25 de semifinaliste și să mă prezint la bootcamp-ul care va începe pe 22 august și va dura până pe până pe 28 august. Marea finală o să fie pe 28 august, în București, la Face Club, și acolo o să am trei probe: una constă în prezentarea costumului de baie, cea de-a doua constă în prezentarea costumului tradițional și a treia probă va fi în rochie de gală. De asemenea, voi răspunde la o serie de întrebări adresate de juriu, nu știu ce ne vor întreba, totul va fi spontan. Îmi doresc să mă întorc victorioasă acasă, fiind singura constănțeancă participantă la miss. Dar, până atunci mai e drum lung, e o competiție continuă”, a mai precizat tânăra de 23 de ani.

click pe poză

Dacă va câștiga coroana, Alexandra va reprezenta România la Miss Univers, concurs ce se va desfășura în Israel, în luna decembrie. Tânăra spune că a luat decizia de a concura, nu pentru a se afirma sau pentru a-i crește numărul de vizualizări pe paginile de socializare, ci pentru o schimbare. ”Acest concurs reprezintă mult mai mult decât un concurs de frumusețe. Eu nu mă duc acolo pentru a mă afirma, pentru un orgoliu personal sau ca să-mi crească numărul vizualizărilor, ci pentru că îmi doresc să dau un exemplu pentru fetele tinere care își doresc să ajungă modele. Îmi doresc să fac o schimbare și să mă implic în proiecte de caritate foarte mult. Dacă aș lua coroana, vocea mea ar conta mult mai mult în țara asta și m-aș face mai ușor auzită”, a specificat Alexandra.

A făcut acte de caritate iar, în viitor, vrea să deschidă o clinică medicală pentru bolnavii cu resurse materiale minime

”Aș vrea să dezvolt programe de screening pentru cancer. Sunt marcată de această boală, pentru că am avut și în familie persoane cu cancer și am și eu o prietenă foarte bună pe care o iubesc și se luptă cu cancerul. Mi-aș dori ca oamenii să nu mai ajungă în stadiul în care nu se mai poate face nimic, să-și dea seama de problemă și să poată să fie tratată. Vreau să mă implic în viața societății. Sunt asociată în deschiderea unei clinici medicale în Constanța. Scopul a fost să facem proiecte caritabile, să venim în sprijinul celor care au nevoie care nu dispun de resurse materiale. Este la ideea de proiect, dar sper că anul viitor să fie mai mult decât un proiect”, ne-a mai declarat Alexandra Doicescu. De-a lungul anilor, Alexandra s-a implicat, încă din timpul scolii, în diverse proiecte pentru un mediu sănătos și multe proiecte caritabile. A participat la activități de sprijinire a copiilor bolnavi din secțiile de pediatrie.

click pe poză

În prezent, studiază Medicina, la Universitatea Ovidius din Constanța, și speră să ajungă un bun chirurg. Idolul ei în viață este tatăl ei, un mare chirurg din Constanța, iar din străinătate o admiră foarte mult pe Angelina Jolie. A obținut o bursă la Milano, un acord de practica pe departamentul de chirurgie în cadrul Institutului Humanitas din Milano și va începe stagiul pe 1 septembrie. Alexandra spune că este destul de solicitant să îmbine facultatea cu modelling-ul. A primit oferte, însă se mai gândește dacă acceptă, întrucât prioritatea ei principală este studiul.

Cât investește în imaginea ei, ce ținute îi place să poarte, unde se vede pe 15 ani, dar și ce sfaturi oferă tinerelor care doresc să înceapă o carieră în modelling, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218