REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alexandru Mazăre a ajuns la Penitenciarul Rahova!

Alexandru Mazăre a ajuns la Penitenciarul Rahova!

Replica API 11 mai 2022 | 22:30 3520

Alexandru Mazăre a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Acesta a fost condamnat definitiv, marţi, 10 mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 3 ani cu executare, în timp ce în cazul lui Radu Mazăre şi al lui Morgenstern Avraham procesul penal a încetat pentru luare, respectiv dare de mită. Acesta va sta o perioadă la Penitenciarul Rahova, după care îşi va putea cere transferul, în funcţie de regimul de detenţie.

Alexandru Mazăre

Iniţial, oamenii legii l-au căutat, marţi, 10 mai, la domiciliul din Constanţa, acolo unde nu a fost găsit. Astfel, pe numele lui fusese emis un mandat de urmărire naţională. Însă, în jurul orei 19.00, Alexandru Mazăre s-a predat oamenilor legii din Bucureşti, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Amintim că magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au admis, marți, 10 mai, apelurile declarate de procurori și de Radu Mazăre și au dispus soluția definitivă: în cazul fostului primar și al lui Morgenstern Avraham procesul penal a încetat pentru luare, respectiv dare de mită, pe când Alexandru Mazăre a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Este vorba de dosarul locuințelor sociale din Henri Coandă.

Alexandru şi Radu Mazăre

Ce acuzaţii li s-au adus

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanţa, a lansat, la începutul anului 2011, programul de construire a unor locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local Constanţa. În acest context, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, pentru că acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei pentru contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro).

Anchetatorii susţin că din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferaţi în contul personal al lui Radu Mazăre şi 80.000 de euro în contul pus la dispoziţie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, ambele fiind deschise la o banca din Israel.

(click pe imagine)

În schimbul banilor primiţi de la Morgenstern, Radu Mazăre a iniţiat hotărâri de consiliu local prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de omul de afaceri. În ce priveşte acuzaţiile de fals în declaraţii, procurorii au stabilit că, în declaraţiile de avere depuse în perioada 2011-2012, Radu Mazăre şi Alexandru Mazăre nu au menţionat conturile personale deschise la unitatea bancară din Israel şi nici sumele de bani virate cu titlu de mită de către omul de afaceri.

Pe fond primiseră doar nişte amenzi

Pe fond, frații Mazăre au fost achitați, în 2018. S-au ales doar cu amendă penală de 5000 de lei pentru fals în declaraţia de avere şi achitare pentru luare de mită! Decizia a fost luată de Curtea supremă. Acum, iată că s-a schimbat situaţia în cazul lui Alexandru Mazăre.

Citeşte şi: Alexandru Mazăre, 3 ani cu executare în dosarul Henri Coandă!

Liliana IONIŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai Hozii Draqu sa muriti in puscarie sa va ia bani si averile.Voi si gasca voastra ati contribuit,la sub dezvoltare Constantei si cu Racheti pe toate domenile sa sponzorizeze lumea la partid la voi.Escrocilor.
0
0
intregiti famiglia de pirnaiasi!
0
0
Bun, si restu din Primarie?
2
0
R**u a gresit ca a vrut sa faca om din asta!
1
0
... si restul gastii , cand sunt saltati ?
1
0
Foarte bine. Sa traga pentru tot ce au facut!
2
0
Banditii astia doi meritau in jur de 20 de a**.
1
0
Nascuti puscariasi, morti faliti!
1
0
la multi ani in pirnaie.banii furati si imobilele din bani furati cind se recupereaza?nu uitati de vila de pe malul lacului!
0
0
sper ca si-a luat vaselina cu el .
1
0
Gyun aidin
0
0
La multi ani
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108