REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
13.3° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Alexandru Rafila, AVERTISMENT înainte de ieșire din starea de URGENȚĂ: măștile NU se poartă pe stradă

Alexandru Rafila, AVERTISMENT înainte de ieșire din starea de URGENȚĂ: măștile NU se poartă pe stradă

Replica API 12 mai 2020 | 01:15 2522

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, anunță că românii nu trebuie să poarte măști pe stradă.

"Masca nu este recomandat să fie folosită pe stradă. Sigur, o folosim pe stradă dacă găsim o zonă aglomerată. Dar altfel, masca, conform recomandărilor, trebuie purtată doar în spații închise și în mijloace de transport în comun. Nu trebuie neapărat să utilizăm masca dacă mergem cu bicicleta, facem alergare prin parc și intersecția noastră cu alte persoane este de foarte scurtă durată și nu este foarte apropiată”, a declarat Rafila la Digi24.

Președintele Societății Române de Microbiologie a făcut precizări și privind purtarea mănușilor.

„Atingerea feței cu mănușile care sunt murdare, sunt contaminate este la fel de periculoasă ca și atingerea feței cu mâinile murdare”, a explicat Alexandru Rafila, notează stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este mai periculos sa porti o masca ineficienta decat deloc pt. ca iti da si tie si celorlalti falsul sentiment ca esti in siguranta.E ca si cum ai sarii de la etajul 10 cu cearceaful pe post de parasuta.
0
0
don prefect sa schimbe ordibu
0
0
De aia umbla aia in wuhan cu ea peste tot
4
2
Ce facem tinem masca in buzunar, in poseta si cand intram intr-un spatiu inchis o punem, sau cum?Ca tinuta sub barbie nu e igienic, se atinge apoi gura,fata,plus faptul ca trebuie sa folosesti mana care umbla peste tot.Mai mare prostie nici ca am vazut.Sa iasa Rafila si ca specialist sa faca un exercitiu explicativ pentru noi astia care trebuie sa executam, ca pe el nu l-am vazut niciodata cu masca la propriu, la figurat ne-am lamurit.
6
0
Mastile nu ar trebui purtate nicaieri!!! Sunt total inutile si nimeni pana acum nu le-a dovedit eficienta!
10
4
Pai daca-i ordin de prefect, cu placere.... altfel platim amenda.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272