REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Alexandru Rafila avertizează: antiviralele sunt TOXICE și se soldează cu hepatită cronică

Alexandru Rafila avertizează: antiviralele sunt TOXICE și se soldează cu hepatită cronică

Replica API 15 decembrie 2021 | 00:00 714

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, arată faptul că medicamentele antivirale pentru Covid-19 nu pot fi luate preventiv ci doar la recomandarea doctorului, asta pentru că acestea sunt toxice, iar efectul advers ar fi hepatita cronică, scrie stiripesurse.ro.

Alexandru Rafila

"Avem 3 categorii de tratamente în România. Sunt substanțe antivirale mai vechi, așa cum este Favipiravir. Sunt substanțe antivirale mai noi, cum sunt cele de la Pfizer și Moderna, și sunt anticorpii monoclonali. Cei din urmă nu prea s-au folosit la noi. Avem o oarecare reticență (...).

Despre anticorpi nu știu că ar fi existat solicitări – distribuția lor în farmacii e destul de limitată. Sunt achiziționați de guverne (..)", a declarat Rafila, informează Realitatea.

Legat de antivirale, ministrul a spus că acestea trebuie introduse prin procedură de autorizare internațională sau națională.

"Ungaria e singura țară care a făcut asta prin procedură de autorizare națională. Am discutat deja cu ministrul Sănătății ungar, aștept să îmi comunice procedura (...). Asta ar însemna să poată fi folosite în regim ambulatoriu, la persoane care sunt investigate înainte.

Tratamentele antivirale sunt toxice. Ele inhibă mecanismele fiziologice naturale ale celulei umane și se soldează cu hepatită cronică sau medie. Nu e de glumă cu ele. În niciun caz să nu le ia (oamenii - n.r.) fără recomandarea medicului. E foarte periculos. Au un efect citotoxic. Nu pot fi luate preventiv, cum își imaginează unii.

Facem pași, dacă aceste antivirale noi vor fi disponibile, să poată fi achiziționate cu bani din buget", a explicat ministrul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212