REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Alexandru Rafila declară război corupției din spitale

Alexandru Rafila declară război corupției din spitale

Virgil STOIAN 6 februarie 2023 | 00:00 680

Alexandru Rafila nu concepe ca personalul din spitale să primească în continuare mită, fie ea sub formă de bani sau de bunuri materiale.

Alexandru Rafila declara razboi coruptiei din spitale

Ministrul sănătății crede că un simplu gest precum florile sau bomboanele sunt îndeajuns pentru a le mulțumi medicilor.

Alexandru Rafila nu acceptă mita din spitale

Nu doar medicii ar fi de vină ci și oamenii care oferă mită personalului medical, crede Rafila. ”Este absolut inacceptabil. Sunt foarte tranşant, pentru că eu, personal – şi nu are legătură cu calitatea mea de ministru, are legătură cu calitatea mea de medic şi de om – nu cred că există vreo justificare pentru personalul medical, medici, asistente medicale sau personal de îngrijire, care să pretindă un bun material sau bani în schimbul unui serviciu medical.

Asta trebuie să fie categoric pentru toată lumea care lucrează în sistemul de sănătate, trebuie să fie regulă în mod evident.

Nu putem şi nu avem niciun fel de motivaţie morală, etică, cum vreţi dumneavoastră, că nu vreau să intrăm în aspectele de natură penală, dar avem o conştiinţă, totuşi, şi avem o educaţie şi avem o responsabilitate ca oameni care lucrăm în sistemul de sănătate. Lucrul ăsta nu este acceptabil”, a transmis Alexandru Rafila, potrivit fanatik.ro.

Rafila e mulțumit de poziția Colegiului Medicilor față de acest flagel al corupției din spitale. Ministrul sănătății e conștient că oamenii dau mită sau ”atenții” pentru că în caz contrar sunt ignorați de medici, însă acest scenariu nu mai poate fi tolerat.

”Această recunoştinţă a pacientului cred că trebuie să o discutăm public şi cred că trebuie o campanie de educaţie şi pentru populaţie, să înţeleagă că nu este nevoie de această recunoştinţă – că cea mai mare recunoştinţă pentru medic este faptul că pacientul tău s-a făcut bine şi este mulţumit de serviciile medicale pe care le-a primit – şi o campanie pentru personalul medical.

Nu vreau să vin cu niciun fel de comparaţie cu alte domenii de activitate apropo de modul de legiferare a unei astfel de situaţii, dar probabil că se poate ajunge şi la aşa ceva într-un anumit moment”, a completat Rafila.

Colegiul Medicilor din România, prin vocea profesorului universitar Daniel Coriu, a comentat în termeni duri arestarea șefei Secției de Oncologie de la Spitalul Județean, reținută pentru 30 de zile după ce a luat mită de la pacienți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia sa vedem caz ipotetic Mergi dumneata la g***a Catalin chirurg la spit sf Andrei Cta cu bomboane si cu flori pt a fi operat cu seriozitate Ma indoiesc sincer Asa ca nu mai vorbiti vorbe În cazul de fata tăcerea ii de aur. Sa nu mai amintesc de spit de infecțioase de aici care îi vai si vai
2
0
Haide sa te vedem Rafila,pentru ca ai un caz clar cu doctorita de la Suceava care lua spaga nu pentru ca sa trateze oameni in spital ci pentru ca sa le dea reteta pentru medicamentele fara de care mureau oameni caz in care au sarit toti medici din spital in apararea doctoritei spagare motivand ca erau mici atentii nu spaga,mai nenorocitilor pai atentiile astea mici care oricum nu erau sub 50 de lei nu erau pentru ca au stat oameni in spital sa unde au fost tratati ci pentru ca tipa sa le dea medicamentele de care depindea viata lor si spagile curgeau una dupa alta non stop cat era doctorita la cabinet,sa mai va spun si ca Suceveni erau obisnuiti cu stilul asta si veneau cu spaga pentru retete fara sa comenteze pana cand criminala asta nu ia dat unuia medicamentul de care depindea viata lui pana nu a venit asta cu bani de spaga,pana la urma a facut bietul om rost de bani dar pentru ca a intrerupt tratamentul pana sa faca roat de bani de spaga pentru reteta a murit omul,lucru care a enervat familia omului mort si a reclamat totul la politie"pentru ca nu mai aveau nimic de pierdut"dupa care sa organizat flagrantul si restul se stie. Hai domnule Rafila sa vedem ce faci in cazul asta care este defapt o crima cu premeditare caci doctorita stia ce avea sa se intample daca omul nu lua tratementul dar pe ea nu a interesato ca un om moare,pentru ea spaga era prioritatea numarul unu.
3
0
O da, de declaratii era nevoie in sistemul medical! Dar incurajati medicii sa lucreze la privat, sa cheme pacientii la cabinetul particular doar pentru a-ti lua banii etc. CASS -ul platit de noi este de fapt o spaga legalizata de voi. Nimeni nu zice nimic despre asta
3
1
Grav e cand te conditioneaza medicul ca trebuie sa ii dai ceva, drept multumire un buchet de flori sau o cutie de bomboane le dai de placere , dar sumele de bani trebuie condamnate
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272