REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Alexandru Rafila, despre revenirea la normalitate. Ce termen a vehiculat

Alexandru Rafila, despre revenirea la normalitate. Ce termen a vehiculat

Replica API 10 martie 2021 | 23:23 1982

Profesorul Alexandru Rafila a declarat luni seară, la B1 TV, că este de așteptat ca situația vaccinării la nivel național să se îmbunătățească în perioada următoare, când peste 2 milioane de doze de vaccin vor ajunge în România. Din punctul de vedere al deputatului PSD un termen optimist pentru revenirea la o viață cât de cât normală ar fi sârșitul lunii septembrie.

Alexandru Rafila

Referindu-se la faptul că, luni, Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea anti-COVID-19 a anunțat că s-a luat decizia renunțării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca, Alexandru Rafila a precizat: ”Oferă accesibilitate mai mare la vaccinare. Situația se va schimba în bine în perioada următoare pentru că vor intra canitități mari sau foarte mari de vaccin. În această lună intră 2,4 milioane de doze din diferite vaccinuri, probabil 4 milioane de doze în luna aprilie. Este important ca accesul la vaccinare să fie cât mai larg și ceea ce cred că trebuie rezolvat acum este legat de asigurarea acestei capacități operative de cel puțin 100.000 de administrări zilnice la nivel național, deci creșterea vitezei, și informarea populației întrucât, pe măsură ce aceste vaccinuri ajung în România să existe suficienți doritori încât să nu avem centre de vaccinare care să aștepte să apară cineva care ar vrea care să se vaccineze.

Toată lumea întreabă și pe mine, și pe alți colegi, când putem să ne întoarcem la normalitate. Ne vom întoarce atunci când reușim să asigurăm o protecție însemnată în rândul populației, iar chestiunea asta depinde de viteza cu care vaccinăm și de modul în care oamenii cred în autorități, respectă, pe de o parte, măsurile și, pe de altă parte, optează pentru vaccinare”.

Întrebat dacă, la cum merg lucrurile acum, vede luna septembrie ca un termen realist pentru imunizarea celei mai mari părți a populației, Alexandru Rafila a răspuns: ”Cel mai optimist scenariu, din punctul meu de vedere, este sfârșitul lunii septembrie, mai contează și acea lună. Ăsta trebuie să fie ritmul de administrare – 3 milioane pe lună pentru un vaccin la care se administrează două doze înseamnă 1,5 milioane de persoane. Vaccinul de la Johnson and Johnson, la care administrarea este unică, poate, la rândul lui, să accelereze imunizarea. Cu cât reușim mai rapid, cu atât problemele vor fi mai mici și speranța de a ne întoarce la o viață cât de cât normală va putea să se transforme în realitate”, a declarat Rafila, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa se revina la normalitate cand veti intra voi la puscarie
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218