REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Joi, 9 Mai 2024
Anul XX Nr. 6724
12° Constanța Joi, 9 Mai 2024 Anul XX Nr. 6724
 

Alexandru Rafila, explicaţie uluitoare pentru medicii-şpăgari

Alexandru Rafila, explicaţie uluitoare pentru medicii-şpăgari

Victor ROTARU 21 ianuarie 2023 | 10:27 617

Ministrul Sănătăţii s-a referit la cazul şefei Secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava, Anca Ababneh Dumitrovici, reţinută în urma unui flagrant organizat de poliţişti şi procurori, pentru luare de mită. Aceasta a primit în mod repetat de la pacienţii blonavi de cancer sau de la apropiaţii acestora sume cuprinse între 50 de lei şi 50 de euro, dar şi diverse produse alimentare, între care miere, caşcaval şi brânză, afirmă procurorii.

Alexandru Rafila, explicatie uluitoare pentru medicii-spagari

Alexandru Rafila a declarat că veniturile medicilor au fost mărite considerabil începând din 2019, astfel că nu tolerează cazurile în care medicii iau mită: „Faptul că, în anul 2019, s-a mărit consistent venitul personalului medical, în special al medicilor, ar trebui să constituie element stimulativ ca să evităm astfel de situații. Avem toleranță zero pentru luare de mită, pentru că despre asta discutăm. Condiționarea actului medical, mai ales pentru pacienții cu boli deosebit de serioase, cum sunt pacienții oncologici, mie mi se pare greu de înțeles ca și mecanism de gândire și mecanism comportamental. Nu putem să acceptăm acest lucru!”.

„Cred că e o problemă complexă care ţine mai degrabă de o anumită obişnuinţă de care oamenii nu se pot detaşa. Cred că e la fel ca un drog la care nu poţi să renunţi. Sigur, nu am cum să ştiu situaţia. Era un palier larg de foloase necuvenite. Nu ştiu dacă pretindea sau doar primea aceste foloase necuvenite. Oamenii merg la spital ca să îşi trateze boala, nu ca să facă astfel de fapte reprobabile”, a mai spus ministrul Sănătăţii, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212