REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alexandru Rafila participă la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătăţii

Alexandru Rafila participă la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătăţii

A.F. 25 mai 2023 | 00:00 279

O delegaţie a României, condusă de ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, participă în această perioadă la Geneva la cea de-a 76-a Adunare Mondială a Sănătăţii.

Alexandru Rafila participa la cea de-a 76-a Adunare Mondiala a Sanatatii

"Alexandru Rafila a avut intervenţii în cadrul plenului şi lucrărilor adunării, în care a apreciat eforturile remarcabile ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii în timpul pandemiei, problemele principale cu care aceştia se confruntă şi a susţinut necesitatea adoptării de măsuri concrete la nivelul comunităţii internaţionale, pentru a atinge obiectivele asumate prin Declaraţia de la Bucureşti privind Resursa Umană din Sănătate", informează un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, în cadrul lucrărilor adunării se discută tema importantă a bolilor netransmisibile, delegaţia României având ocazia de a schimba exemple de bună practică cu alte state membre şi de a promova iniţiativele precum Strategia Naţională pentru Combaterea Bolilor Cardiovasculare şi Cerebrovasculare şi politicile în domeniul combaterii cancerului şi a accesului pacienţilor la diagnostic şi tratament, dezvoltarea prevenţiei, în corelaţie cu Planul european.

Alexandru Rafila participa la cea de-a 76-a Adunare Mondiala a Sanatatii

De asemenea, delegaţia României va participa la o serie de întâlniri tehnice menite să contribuie la dezvoltarea de proiecte "concrete" pentru România.

La Adunarea Mondială a Sănătăţii participă reprezentanţii celor 194 de state membre ale OMS. Statele membre iau decizii privind politica globală în domeniul sănătăţii şi participă la întâlniri bilaterale cu alte state şi cu organizaţii internaţionale din domeniu, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sănătatea ROMANIEI ii muci si el se schelambaie. ALUPIGUS toata de la medici si lumea toata de la infecțioase Constanta Dă da in cor laupigus
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102