REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Alexandru Stănescu și-a dat demisia din conducerea ANRE

Alexandru Stănescu și-a dat demisia din conducerea ANRE

Replica API 3 martie 2022 | 23:22 831

Alexandru Stănescu, fratele secretarului general PSD, Paul Stănescu, a declarat că și-a înaintat miercuri dimineață demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE, „pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare”.

„Începând cu data de 3 martie 2022, domnul Alexandru Stănescu, propus de grupul parlamentar al PSD pentru funcția de membru în comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE), își încetează mandatul, la cerere.

«Am înaintat în această dimineață Parlamentului demisia din funcția de membru în comitetul de reglementare al ANRE. Am luat această decizie pentru a mă putea dedica în continuare unor proiecte care îmi solicită întreaga implicare. Mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată», a declarat Alexandru Stănescu.

În perioada 2012–2020 Alexandru Stănescu a fost deputat PSD, vicepreședinte, apoi președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților”, arată un comunicat emis de PSD.

Parlamentul a votat, pe 14 decembrie, numirea lui Alexandru Stănescu, fratele secretarului general al PSD, Paul Stănescu, în funcția de membru în Comitetul de Reglementare al ANRE. Au fost două candidaturi depuse pentru un loc de membru în Comisia de reglementare al ANRE, ambele de la PSD. Este vorba de doi foști deputați cu experiență în agricultură: Alexandru Stănescu și Sorinel-Marian Vrăjitoru, fost deputat PSD de Călărași în legislatura 2016-2020. Alexandru Stănescu a lipsit la dezbaterile din plen și de la ședința comisiilor reunite care au dat un raport favorabil.

Întrebat ce îl recomandă pentru această funcție, președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu a mai avut loc pe listele parlamentare”. Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energie este arbitrul pieței de energie.

USR a atacat la Curtea Constituțională hotărârea de numire a lui Alexandru Stănescu. Reprezenții formațiunii politice consideră că Stănescu este „o persoană care nu are nicio legătură cu domeniul energiei și nici nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege”, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa epuizat saracul intelectual
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272